Adventi készülődés - közös sajtótátékoztató - beszámoló

2016. 11. 21. | | 2016. 11. 22.

 

 

November 26. és december 23. között ünnepi díszbe öltözik Székesfehérvár Belvárosa, a négy adventi hétvégén és karácsony előestéjén rangos előadók szórakoztatják a járókelőket, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort. Ínycsiklandó forralt bor-, mézeskalács- és fenyőillatban élvezhetjük idén is az adventi forgatag hangulatát.

A Fehérvári Advent színvonalában és látványában sem marad el nagy európai társaitól, és az idén is számos újdonsággal teremt igazi karácsonyi varázslatot. Az ünnepi fényeket az első adventi vasárnapon, november 27-én 17.30 órakor kapcsolja fel dr. Cser-Palkovics András polgármester, a II. Adventi Jótékonysági Futás 12 év alatti nyertesével.

Az első ünnepi hétvégén, november 26-án nyílik a Püspöki Palota kertjében a hagyományos „Adventi udvar”, ahová várják mindazokat, akik szeretnének valódi csendes, békés, imádságban eltöltött karácsonyi készülődés részesei lenni – szombat délutánonként négy órakor imádságos gyertyagyújtásra várják a híveket. A látogatás során igényes kézműves tárgyakat lehet vásárolni ajándékba és jótékonysági céllal is.

December 3-án indul az Egymillió csillag a szegényekért jótékonysági akció.

Az ünnepváró programokra közös sajtótájékoztatón hívott meg minden érdeklődőt Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester, az advent újdonságairól Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője beszélt. A város polgármestere közösség nevében az éppen díszített városi karácsonyfa mellett köszönetet mondott mindazoknak, akik az előkészítésekben és az adventi programok szervezésében, lebonyolításában közreműködnek.

„Az advent nagyon fontos időszak minden ember életében, az esztendőben. Annyira fontos, hogy az egyházi év a maga sajátos menetében az adventi időszakot az új egyházi év kezdetének is tekinti. Idén Székesfehérvár különösen fontos helyszín lesz, mert a Katolikus Karitász egy országos programot fog meghirdetni, amely innen indul útjára. Külön érdekessége ennek az adventnek, hogy megújítottuk az adventi udvarunkat, amely sok vonatkozásban újjászületett, amelyben remélhetőleg nemcsak nekünk lesz örömünk, hanem Székesfehérvár polgárainak is.” – fogalmazott Spányi Antal megyés püspök.

Cser-Palkovics András polgármester az év legszebb időszakának nevezte az adventi készülődés heteit, Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője az adventi rendezvények közül a hagyományos színpadi előadások és a Hiemer-házban rendezett kézműves foglalkozások mellett az új látványelemekről, installációkról beszélt.

A vásári forgatag mellett számtalan program közül válogathat a készülődő lakosság. Advent négy hétvégéjén és karácsony előestéjén a két zenei színpadon fellép többek között Szulák Andrea, Odett, Malek Andrea és a Jazzreal, valamint a Mörk zenekar is. Előadóművészek, kórusok is szórakoztatják a közönséget – a teljesség igénye nélkül – a Vox Mirabilis Kamarakórus, a Kákics együttes és az Ars Musica Vegyeskar karácsonyi műsora nyújt meghitt pillanatokat.

Szöveg forrása: www.szekesfehervar.hu
Képek: Somogy Tamás
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 


 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk