A Prohászka Imaszövetség megalakulása - beszámoló

2008. 08. 28.

2008.08.28.

 

 

 

A Prohászka imaszövetség elindítása. A főpásztor kezdeményezésére meghívást kapott mindenki az imaszövetségbe, aki szívén viseli a papi hivatás fontosságát:

A Prohászka Imaszövetség papi tagozata vállalja, hogy naponta imádkozik szent papokért, papi, szerzetesi hivatásokért; hetente legalább negyed órányi szentségimádást végez papokért, papi hivatásokért; havonta egy paptársát meglátogatja, vele testvéri kapcsolatát ápolja és lehetősége szerint részt vesz az Imaszövetség tagjaként az évi – október 10-hez kapcsolódó – Prohászka misén a székesfehérvári Prohászka emléktemplomban.

A hivatások ébresztése azonban az egész keresztény közösség felelőssége is, ezért mindenki meghívást kap, aki vállalja a naponkénti imát a papokért, hetente legalább negyed órányi szentségimádást vagy ugyanennyi időben a Szentírást olvasását. Lehetősége szerint anyagilag támogatja a papképzést és az Imaszövetség tagjaként részt vesz az évente megtartott, Prohászka püspök születésének évfordulójához, (október 10-hez) kapcsolódó ünnepi szentmisén a székesfehérvári Prohászka emléktemplomban.

 

Fényképezte Lőrincz Bea

 

IMA PAPI HIVATÁSÉRT

Köszönjük papjainkat, akik feléd vezetnek, segítenek bennünket életünk útjain.
Szenteld meg őket, hogy szentek legyenek, és szentül szolgáltassák ki szentségeidet! Óvd meg őket a veszélyektől és adj nekik sok neked tetsző örömet bennünk Téged szolgáló életükben!

Adj új papi és szerzetesi hivatásokat! Hívj szolgálatodba fiatal fiúkat és lányokat, hívj az én családomból is, hogy ők magukat neked adva, a világról lemondva neked tetsző, boldog életet éljenek!

Szűz Mária, az Egyház és a papok Édesanyja, könyörögj érettünk!

 

- - -

 

A Prohászka Imaszövetség oldala >>

„Kérjétek az aratás urát, küldjön munkásokat aratásába” (Lk 10,2).

 

- BPK -

 

 


< 2020. augusztus >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk