Átvette a kitüntetést Spányi Antal megyés püspök - beszámoló

2012. 09. 12. | | frissítve 2012. 09. 17.A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést vett át szerdán Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök a Parlamentben; az augusztus 20. alkalmából adományozott elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át.

 

elismerés átvétele utánA megyéspüspöknek a Magyar Katolikus Rádió működésének megszervezéséért, valamint a Katolikus Karitász elnökeként a rászorulók és elesettek támogatásáért végzett munkája elismeréseként adományozta a kitüntetést Áder János államfő Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára. A méltatásban elhangzott: Spányi Antal munkásságát a következetesség és a nyitottság jellemzi, „következetesen képviseli Krisztus tanítását mai globalizált, multikulturális világunkban, mely szívesen válogat a maga kényelmére az értékek között”.

Mindennapi tevékenységében mindig nyitott a párbeszédre, mindenkit meghallgat, mindenkire képes odafigyelni. Azokkal is megpróbál szót érteni, akikkel egyébként nem ért egyet. Bátran használja a párbeszédnek a Katolikus Egyházban kevésbé hagyományos eszközeit: megnyitja a püspökség kapuját az örökségvédelmi és kulturális napok keretében, az egyházmegyei múzeum elismertsége pedig nem csak a szakmában jelentős – hangzott el.

Spányi Antal megköszönve a kitüntetést kiemelte: minden lehetséges módon szeretné szolgálni „Szent István és Mária országát”, és szeretné szolgálni azt a népet, amely ezer éve Krisztus útját járja. Hozzátette: a kitüntetés közösségi munka eredménye a Magyar Katolikus Rádiónál és a Katolikus Karitásznál egyaránt.

BPK
Fényképeket készítette BPK

 


 

Laudáció letöltése:  1209spanyi_laudacio.pdf

Kapcsolódó hír: 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk