Adventi Udvar IV. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2011. 12. 17. |

 

műsor

 

A Püspökség továbbra is szeretne az egyének és családok számára a világtól eltérő csendes, békés, imádságos légkört teremteni. A látogatás során igényes kézműves tárgyakat lehet vásárolni ajándékba és jótékonysági céllal.

Az utolsó héten (december 19-22.) hétköznapokon is 12-18 óra között várják a látogatókat. Ezen az estén is megáldottaák a "Család gyertyáját" és szétosztották a jelenlévő családok között.

Az Adventi Udvar negyedik, egyben utolsó gyertyagyújtási ünnepségét a Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda karácsonyi műsora tette szebbé, emlékezetesebbé. Felemelő, szép programokkal és jótékonysági kézműves vásárral várta idén is az Adventi Udvar a látogatókat, amelynek fő szervezője Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató volt.

Spányi Antal megyés püspök záró adventi gondolataiban kiemelte: az önzetlen szeretet nem ajándékokkal akar kizárólag örömet szerezni. Ne legyen a rohanásé, a görcsös vásárlásoké a fő szerep, jöjjön el a megnyugvás a béke időszaka ebben a néhány napban. Sok erőfeszítést teszünk a közelgő néhány fényes, szép napért, de jobb lenne egész évben többet gondolni szeretteinkre.  Beszéde végén azt kívánta: ne az anyagiak váljanak fontossá számunkra, hanem családi hagyományaink erősödjenek meg ismét, akár az ünnepeken túl is.

A főpásztor az ünnepség végén meggyújtotta az utolsó, a Megváltó közelgő születését jelző gyertyát a Püspökség adventi koszorúján és azt kívánta, hogy karácsony szent ünnepén minden ember szívét őszinte öröm járja át.

BPK
Fényképeket készítette Gersztheimer Zsolt
Videó: Somogyi Tamás és BPK
 Plakát:  2011adventiudvar_plakat.pdf (867 kB)

 

Kapcsolódó videóanyag

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk