Adventi Udvar a püspökségen III. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2012. 12. 15. | | frissítve 2012. 12. 22.

 

a püspök meggyújtja a harmadik gyertyát

 

Az öröm gyertyája is ég már az Adventi udvarban

A közelgő karácsonyra ünnepi gyertyagyújtással készültek ismét a székesfehérvári püspökség Adventi udvarában. „Az Úr közel van! Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók, hanem minden helyzetben hálaadással végzett imádságban és könyörgésben terjesszétek a kéréseiteket Isten elé!” – idézett Ugrits Tamás irodaigazgató köszöntőjében a filippieknek írt levélből.

Spányi Antal megyés püspök elmélkedésében Szent Pál leveléhez kapcsolódva elmondta: Hajlamosak az emberek az utolsó napokra halogatni az ajándékok megvásárlását. Mivel sokan gondolkodnak így, az utolsó héten mindenki rohan, minden eltervezett készülődést be akar fejezni, oda akar érni mindenhová. Egyszóval sietünk, kapkodunk így készülünk a szeretet ünnepére.

Az adventi koszorún a harmadik fény fellobbanása, pedig arra hívja fel a figyelmünket, hogy az öröm ünnepe közeleg. A rózsaszín gyertya, már Szűz Mária örömét szimbolizálja nekünk, aki megszülte Fiát. Az Isten Fiának születése pedig az egész világnak békét, örömöt, üdvösséget hozott. Rajtunk múlik, hogy eljön-e ez a béke a szívünkbe. Ha Isten segítségével el tudunk csendesedni, a megbékélés kegyelmét tudjuk mi is tovább adni környezetünkbe. Segítsük a világ megbékélését, mert Isten országában mindenki számára van hely! – szólított fel mindenkit beszéde végén a megyésfőpásztor.

Az adventi ünnepi műsor különlegessége volt, hogy a betlehemi jelenetet idén a Bánhidai Óvoda pedagógusai adták elő szülőkkel, nagyszülőkkel és az óvoda püspöki biztosával. A Szent Erzsébet Óvodában évközben is kiemelt helyet kap a hagyományőrzés, az óvónők munkájában.

BPK
Fényképet készítette Simon Erika

 

Plakát letöltése: 2012advent_plakat.pdf (176 kB)

Leporelló letöltése:  2012advent_leporello.pdf(1.4 MB)

 


 

Az Adventi Udvar szombatonként és vasárnaponként 10.00-19.00 óráig, december 17-től 21-ig hétköznap 12.00-18.00 óráig várja a látogatókat kézműves- és jótékonysági vásárral. 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk