A Szent István Művelődési Ház programjai - beszámoló

2012. 09. 03. | | 2012. 09. 04.Még tart a szokatlanul meleg nyárutó, de a székesfehérvári Szent István Művelődési Ház szeptemberben elkezdi őszi programjait, amelyről Jakubek Ágnes igazgatónőt kérdeztük.

 

programfüzetek

 

Idén is folytatódik az Útkereső filmklub, amelynek keretében Don Carlo Gnocchi életét bemutató A könyörületesség papja című film kerül vetítésre. A Szakrális Művészetek Hete nyitórendezvénye Székesfehérváron a II. alkalommal megrendezett Fehérvári Kamarakórus Fesztivál lesz. Mózessy Gergely püspöki levéltáros, gyűjteményigazgató előadásával folytatódik a közelmúlt egyháztörténelméből indított sorozat, amelynek témája az egyházi kitüntetések lesznek a pártállami diktatúrában.

A Szakrális Művészetek Hete kiemelt rendezvénye lesz Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész kiállításának megnyitója. Az Új evangelizáció éve jegyében az Evangélium örömhír címmel tart előadást dr. Nemeshegyi Péter jezsuita szerzetes, egyetemi tanár, dékán. Folytatódnak a ház klubprogramjai. A tavalyi Kerekítő helyett idén a Ringató programjaira várják 3 évers korig a kisgyermekeket.

Továbbra is várják az Akusztikus zenei klubba, a Játék-készítő és Foltvarrókörbe, valamint a szabás-varrás tanfolyam alkalmaira az érdeklődőket. Új programja lesz a Háznak a társastánc oktatás Király Zita vezetésével. A hónap kuriózuma lesz, Hétvári Andrea Radnóti Miklós költő özvegyéről írt könyve, a „Vörösbegyek nyugalma, drága Fif” bemutatója.

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

Szeptember havi program letöltése: 1209szimh_program.pdf (4.6 MB)

 

Kapcsolódó videóanyag

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk