A piliscsabai Ward Iskola évzáró és átadó ünnepsége - beszámoló

2012. 06. 21. | | frissítve 2012. 06. 26.


A Piliscsaba-Klotildligeti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény évzáró ünnepségén a Congregatio Jesu Szerzetesrend magyar tartományának vezetése átadta az addig tulajdonában és fenntartásában működő intézményt a székesfehérvári egyházmegyének.

 

iskolaátadásAz ünnepi tanévzáró szentmisét Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató celebrálta, aki a megyés főpásztor nevében köszöntötte az iskola pedagógusait, diákjait és a családtagokat. „Örömmel veszi át az egyházmegye az intézményt, ahol a színvonalas, minőségi oktatás mellett a keresztény szellemiség is biztosított. Szeretetteljes, őszinte légkörben nagy hangsúlyt fektet az iskola a nevelőmunkára, szakmailag és emberileg hiteles tanárokkal.” Az irodaigazgató arról biztosított mindenkit, hogy a fenntartó váltással az iskola zavartalanul működik tovább, hisz az egyházmegye is ezeket az értékeket támogatja.

Az évzáró ünnepségen Ujházy András igazgató megköszönte az Angolkisasszonyok női rendnek, hogy megalapították az iskolát és segítségükkel sikeres, jó hírű intézménnyé válhatott a gimnáziumok sorában.

A tanévzáró végén Knáb Judit tartományfőnöknő jelképesen átadta az iskola alapító okiratát és kulcsait az irodaigazgatónak és megköszönte, hogy az intézmény jó kezekben működhet tovább.

A többcélú közoktatási intézményben 8 évfolyamos általános iskola és 8 évfolyamos gimnázium, valamint 12 évfolyamos alapfokú művészetoktatás folyik. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel kötött megállapodás értelmében gyakorlóiskolai feladatok ellátásában is közreműködik. Az iskola fenntartója szeptembertől a Székesfehérvári Egyházmegye lesz és felveszi a Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nevet.


BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk