Szent Erzsébet nap Móron - beszámoló

2012. 11. 19. | | frissítve 2012. 11. 20.

 

psüpök misét celebrál

 

A móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola védőszentjének tiszteletére tartott programsorozat, Spányi Antal megyés püspök ünnepi szentmiséjével vette kezdetét a Szent Kereszt kistemplomban. A megyés püspök a diákoknak elmondta: Erzsébet életét számos nehézség és próbatétel ellenére a boldogság jellemezte, mert a szegények szolgálatában megtalálta Isten szeretetét. Ez a szeretet vitte azok közé, akiktől mindenki menekült; ez segítette át minden földi problémán. Szent Erzsébet példaképe azoknak, akik a bajokban keresik az Isten felé vezető utat és példaképe azoknak is, akik segíteni akarnak az időseken, betegeken, a szociálisan nehéz helyzetben lévő embereken.

Gerendai Sándor móri plébános, püspöki biztos a templomi ünnepségen Szent Erzsébet legendás alakjáról, mint mai is követhető példáról beszélt.

A szentmise után az ünnepség az elsősök avatásával folytatódott, amelynek során a tanulók megkapták az iskola jelvényét és az összetartozást jelképező iskolai nyakkendőt. Az iskola alapítványának kezdeményezésére a diákok szavazatai alapján díjazásban részesültek azok a tanulók, akik a legtöbbet tettek az iskola közösségének érdekében.

Az Erzsébet-napi programok az osztálytermekben folytatódtak: mesemondással, kézműves foglalkozással, sok-sok játékkal és sporttal.

A móri katolikus iskola diákjai számára Szent Erzsébet példája azonban nemcsak az ünnep alkalmával kerül a középpontba. A közösségi munka, segítő szándék a fiatalok oktatásában, nevelésében többször is megjelenik az év során.

BPK 

Korábbi év beszámolója:

 

Kapcsolódó videóanyag


< 2023. január >
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk