Sportnapot rendezett a móri Szent Erzsébet Iskola - beszámoló

2012. 09. 28. | | frissítve 2012. 10. 04.Szeptember utolsó pénteki napján a sport, az egészség megőrzése kiemelt helyet kapott az általános iskolások életében. Mór városában III. alkalommal került megrendezésre a Diák Sportnap, melynek szervezője az Önkormányzat felkérése alapján a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola volt. A főszervezői feladatokat az intézmény testnevelő tanára, Riederné Csonka Loretta látta el.

 

egyik helyszínFenyves Péter polgármester úr megnyitó beszéde után a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban jazz-balett, tánc, karate és fitkid bemutatót tekinthettek meg a diákok. Ezt követően különböző helyszíneken további sportágakkal ismerkedhettek meg az érdeklődők: úszás, szinkronúszás, asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, vívás, lövészet, sakk, futball, mini-tenisz, méta.

Elfogadta a meghívást Horváth Viktor világ- és Európa-bajnok öttusázó, valamint Stróbl Krisztián, aki ifi A kategóriában lett világ- és Európa-bajnok. Velük a lövészetnél találkozhattak a diákok. A rendezvényen jelen volt Arany Tamás, az Önkormányzat Oktatási-, Kulturális- és Sportbizottságának elnöke, labdarúgó játékvezető, valamint Csongrádi Ferenc, az egykori UEFA sorozatot végigjátszó és 2. helyet szerző Videoton labdarúgója, 24-szeres válogatott.

A Sportnap során az érdeklődő gyerekek beszélgethettek a sportágak képviselőivel, jelentkezhettek az edzéseken való részvételre. A rendezvényen a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola, valamint az Önkormányzat fenntartásában működő általános iskolák tanulói vehettek részt. A Sportnapon 700 tanuló volt jelen, kapcsolódott be a különböző helyszíneken folyó sporttevékenységbe. A rendezvény végén a diákok müzliszeletet és gyümölcslevet kaptak.

Kovács Béla
igazgató

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk