Van célunk! - Van jövőnk! KATTÁRS

Katolikus Társadalmi Napok Székesfehérváron

2018.06.22. – Idén Székesfehérvár ad otthont a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) programjainak szeptember 7. és 9. között. A rendezvény alapgondolatát a szervezők így határozták meg – Van célunk! Van jövőnk! –, amely kifejezi, hogy a kereszténység a társadalom jövőjét meghatározó, mozgató erő.

 Megkezdődtek az előkészületek a szeptemberi KATTÁRS találkozóra, amelynek programjai között szerepelnek konferenciák, intézmények és lelkiségek interaktív bemutatkozói, jogi tanácsadás, pódiumbeszélgetések, gyermekprogramok, koncertek, liturgikus események és számos lehetőség a találkozásra.

A Katolikus Társadalmi Napok fontos üzenete, hogy az egyház a mai, modern eszközöket felhasználva eljuttassa gondolatait oda, ahol az emberek élnek. Ezzel párbeszédre, sőt közös gondolkodásra, alkotásra hívja meg az embert. Így gondolkodott a modern püspök, a 100 éve élt Prohászka Ottokár, Székesfehérvár egykori püspöke, akinek szellemisége szolgál alapul a találkozóra meghirdetett konferenciáknak, pódiumbeszélgetéseknek.

A jó cél megalapozza a jövőt, út a jövőbe. Homályos célokat nem lehet teljesíteni, ezért a társadalomnak is pontos, meghatározott, teljesíthető célok kellenek, amelyek előidézik a pozitív irányú változást, feltételezik a haladást. Ugrits Tamás pasztorális helynök koordinálásával a Székesfehérváron megrendezésre kerülő KATTÁRS mottója ezért – Van célunk! Van jövőnk! –, ami jól kifejezi a napok alapgondolatát.

A keresztény életvitel, az egyház, s benne a keresztény kultúra, oktatás és szociális munka valóságos tartalmat ad az emberi életnek, amelynek alapvető igénye az előrehaladás anyagi és szellemi területen is. A székesfehérvári Katolikus Társadalmi Napok ezen gondolatok mentén is szerveződik.

Színes családi programokkal is készülnek a fehérvári KATTÁRS napokra, ahol a szülők a legkisebbek számára is találhatnak majd jó programokat.

A szeptemberi találkozónak két kuriózuma is lesz, a börtönmisszió és az egyházi jogi tanácsadás. Az egyházhoz kötődő pasztoráció és szolgáltatás eddig még nem szerepelt a Katolikus Társadalmi Napok program palettáján.

A Katolikus Társadalmi napok – Van célunk! Van jövőnk! – mottóval tehát szeptember 7. és 9. között kerül megrendezésre Székesfehérvár belvárosában. A megnyitó a Főtéren, szeptember 7-én, pénteken 16.30-kor lesz, a rendezvényt záró szentmise pedig szeptember 9-én, vasárnap 11.00 órakor.

 


 

Programfüzet letöltése: kattars_programfuzet_2018.pdf (4.3 MB)

Plakát letöltése:  kattarsplakat2018.pdf (4.8 MB)

Térkép letöltése: kattars_terkep.pdf (1.5 MB)

 


 

Kapcsolódó hírek, beszámolók, programok:

Kapcsolódó cikkek a Magyar Kurírról:

 

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk