Kaszap-kupa - beszámoló

2012. 06. 30. | | frissítve 2012. 07. 06.

 

interjú a püspökkel

A fiatalon elhunyt hitvalló kispapról, a kiváló sportemberről Kaszap Istvánról emlékeztek meg a fiatalok a róla elnevezett futball kupával. A szervező papok és fiatalok mellett számos egyházközség képviseltette magát saját csapattal. A székesfehérvári egyházmegyéből mintegy 250-en érkeztek a bajnokságra.

Az egyházmegye Ifjúsági Pasztorációs Irodájának szervezésében a székesfehérvári Sóstói Stadion területén hirdették meg az idei Kaszap kupát. A hosszan tartó kánikula ellenére sem veszítette el kedvét és lelkesedését a székesfehérvári bajnokság 32 nevező csapata.  A bajnokság megnyitóján Spányi Antal megyés püspök a fiatalokhoz szólva elmondta: Kaszap István is olyan volt, mint a többi fiatal: tanult, sportolt, tréfálkozott, de Krisztus követésében rövid élete ellenére is mindannyiunk példaképe lett. A főpásztor miután a hőség ellenére is kellemes, igazi kikapcsolódást kívánt a résztvevőknek, elvégezte a kezdő rúgást.

A bajnokság szervezőit Tóth Tamás ifjúsági referens a Prohászka templom fiatal plébánosa fogta össze. Nemcsak elkísérték csapatukat, hanem játékosként is részt vettek a bajnokságon Tallér Krisztián lovasberényi és Barta Tibor polgárdi plébános atyák.

A Kaszap-kupát idén első kategóriában a székesfehérvári „Practice” csapata, másodikban a budapesti „doctors” csapat, a harmadikban a pusztaszabolcsi egyházközség csapata nyerte. A legkedveltebb csapat díját a székesfehérvári „What I can”  (vatikán) csapata , és a leglelkesebb csapat elismerést a baracskai Baker FC nyerte.

BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

A meghívás részletei megtalálhatók a facebook.com/ifjusag oldalon!

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk