Jónak lenni jó! - a Katolikus Karitász jótékonysági akciója

2013. 12. 15. | frissítve 2013. 12. 09.

 

A karitász és a közmédia idén együttműködik a Jónak lenni jó kampányban.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampánya, ebben az évben a Katolikus Karitász munkáját támogatja. Az adománygyűjtés mellett a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a Katolikus Karitász sokrétű munkájára. A Katolikus Karitász Magyarországon három szinten szerveződik, az országos és az egyházmegyei szervezeteken túl léteznek a plébániai karitászcsoportok is. A Jónak lenni jó kezdeményezés részeként az MTVA december 15-ig bekapcsolódik a szervezet munkájába, valamint csatornáin népszerűsíti a programot.

A közmédia december 15-én egész napos műsorfolyamban mutatja be a Katolikus Karitász működését, szervezetét, támogatottjait és önkénteseit riportokkal, budapesti és vidéki élő kapcsolásokkal, kisfilmekkel és stúdióbeszélgetésekkel.

A teljes műsor alatt folyamatosan fogadják az adományokat. A katolikus Karitasz támogatására szánt felajánlásokat a 1356-os adományvonalon vagy a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címen várják december 15-ig.

 

Idén is elindítja Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampányát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), amellyel ebben az évben a Karitász munkáját támogatja. Ennek keretében november 10-től december 15-ig a Katolikus Karitász munkáját mutatja be és segíti az MTVA különböző műsoraival és adománygyűjtéssel. A jótékonysági akció elsődleges célja az adománygyűjtés mellett, hogy a felhívja a figyelmet a karitatív szervezet sokrétű tevékenységére. A kezdeményezés részeként a közmédia részt vesz a karitász akcióiban is. Novembertől bekapcsolódtak a Gyermekek a gyermekekért elnevezésű akcióban, amelynek célja, hogy a gyermekek adjanak ajándékokat rászoruló kortársaiknak. Nyomon követték a Karitász védőszentjének ünnepéhez kapcsolódó Szent Erzsébet kenyerek útját a pékségtől a megáldáson át a szétosztásig. Emellett felhívásokkal segítették a Szent Erzsébet napi gyűjtés hirdetését. December 8-án jelen voltak az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akció országos megnyitóján, egész héten segítik felhívásokkal az adománygyűjtést.



© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk