Fehérvári Advent - sajtótájékoztató - beszámoló

2013. 11. 28. | | 2013. 12. 03.

 Sajtótájékoztató keretében ismertették a székesfehérvári adventi rendezvényeket. Az Önkormányzat és a Püspökség számos karácsonyváró programot kínál Fehérvár polgárainak, hogy az ünnepre ne csak a tennivalókkal készüljünk, hanem a lelkünket is készítsük a karácsonyváró napokban.

Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy szeretnék a főteret meghittebbé tenni, ezért nagyon sok programban, több mint 1500 gyermek fog fellépni a városház színpadán.  A Magyar Királyi Szálló előtt a megújult Fő utcát felhasználva egy olyan színpad kerül elhelyezésre, ahol könnyedebb zenei rendezvényeket szerveznek majd, de a belvárosi intézményekben is várják adventi programokkal az érdeklődőket. Advent időszakában zárjuk a Szent István Emlékévet is, - tette hozzá a polgármester - ezért az idén még különlegesebb ünnepváró heteknek nézünk elébe. Cser-Palkovics András végül köszönetet mondott a Székesfehérvári Egyházmegyének, hogy az Önkormányzat kiemelt partnere az idei adventben is.

Jézus születésének napjára készülünk, és a készülődésben mi magunk is jobbá válhatunk. Karácsony közeledtével a Püspökség udvarán rendezett programok segítenek abban, hogy elkezdjünk lecsendesedni, több időt beszélgetni, többet mosolyogni, elkezdjünk jobban szeretni.

Spányi Antal megyés püspök úgy fogalmazott a Püspökség Adventi udvarában arra törekszenek, hogy családokkal együtt tudják ezt a szép készületi időt megélni, és velük együtt tudjanak lélekben felkészülni arra a nagy-nagy szeretetünnepre, ami az Isten szeretetének ember testet öltő megjelenésének az ünneplése valójában. Minden hétvégén az Egyházmegye oktatási intézményeinek fiataljai adnak műsort és szombat délutánonként, 16 órától kerül sor az imádságos gyertyagyújtásokra, melyekre mindenkit szeretettel várunk. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének vására, az Egyházmegye területén működő fogyatékkal élők kézműves műhelyeinek jótékonysági vására zajlik majd az udvaron, valamint a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ intézeteiben felnövő gyerekek kézműves termékeiből is válogathatnak. Itt lehet megvásárolni az „Angyalka Álma” CD-t, melynek bevétele karitatív célokat szolgál. Az Egyházmegyei Karitász által gondozott „Egymillió csillag a szegényekért” programmal együtt idén a befolyt adományokat az Egyházmegyében élő rászorulókhoz juttatják el.

A karácsonyra készülődés tehát az adventi időszakban veszi kezdetét. Fehérvár utcáin és a Püspöki Palota kertjében megjelennek a karácsonyi fények, az adventi koszorú egyre erősödő gyertyafénye készíti lelkünket, amely egyre erősebben vágyik a meghittségre.

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk