Adventi püspöki látogatás a Karitász Szent Kristóf Házban - beszámoló

2023. 12. 15. | | 2023. 12. 15.

 

 

Sosem leszünk teljesen egyformák, és pont ez a szép benne – Püspöki látogatás a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye karácsonyváró ünnepségén

2023.12.15. – Szeretetteljes előkarácsonyi ünnepségre várták Spányi Antal megyés püspököt és munkatársait a székesfehérvári Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményébe. Sokéves hagyomány, hogy a karácsony előtti napokban a Székesfehérvári Egyházmegye és a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum jóvoltából, a Ház valamennyi lakója szeretetcsomagot kap ajándékba. Idén is karácsonyfával lepték meg a különleges képességű gondozottakat, akik az év egyik legszebb és legmeghatóbb műsorával viszonozták a látogatást.

Spányi Antal püspök az ünnepi alkalmon elbeszélgetett az intézmény gondozottjaival, akik közül sokan ilyenkor élhetik meg a karácsony szeretetteljes, együtt töltött, közös örömét. A lakók hosszú ideje számos verssel, énekkel készültek. „Sosem leszünk teljesen egyformák, és pont ez a szép benne. … Tőled és tőlem szép, színes a világ!" – hangzott el az műsorban.

Major László intézményvezető és munkatársai minden ünnepre nagy gonddal és türelemmel készítik fel a sajátos érzékenységgel rendelkező lakókat, akik örömmel készítenek kézműves karácsonyi ajándékokat, vesznek részt az ünnepi előadásokon.

Az intézmény lakói örömmel fogadták a püspöki látogatást és Smohay András múzeumigazgatótól az egyházmegyei múzeum kézművesfoglalkozásán készült karácsonyi díszeket is, amelyek természetesen majd az ünnep előtti napon kerülnek a gyönyörű fenyőfára. A főpásztor azt kívánta a ház lakóinak és dolgozóinak, hogy karácsony örömét és békéjét találják meg a szívükben, és adják tovább szeretteiknek.

Berta Kata
Fényképeket készítette Lakata Pál
Videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió




Korábbi évek beszámolói:

 



Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk