A Szent István Művelődési Ház novemberi programjai - beszámoló

2013. 10. 29. | | 2013. 10. 29.

 

 

 

A régi szépségét idéző, de ugyanakkor korszerű kiszolgáló egységben mutatták be a Szent István Művelődési Ház novemberi programjait az intézmény munkatársai.

Béres Miklós programszervező két filmre és két előadásra hívta fel a figyelmet, amelyeket a Hit Évéhez kapcsolódóan hirdetett meg a Művelődési Ház. Lisieuxi-i Szent Teréz életéről szól Leonardo Defilippis rendezésében a Teréz – A szeretet kis útja című film. A filmklubban bemutatásra kerül Giulio Base a Pio atya közelében élő Emilia asszony visszaemlékezéseiből készített alkotás a Pio atya Ég és Föld között. I-II. November hónapban befejeződnek a Hit Éve jegyében meghirdetett előadások. Dr. Janka Ferenc a Párbeszéd a Hitről előadásai majd Forrai Tamás jezsuita rendfőnök Világunk és küldetésünk előadása zárja a sorozatot.

Molnár Viktória programszervező ismertette a folytatódó klubprogramokat és felhívta a figyelmet egy szép zenei eseményre: a Szent István Év tiszteletére Bajtár Imre oboa - és Gál Anikó zongoraművész hangversenyére kerül sor a díszteremben.

Novemberben ünnepli átadásának 110. évfordulóját Székesfehérvár egyik legreprezentatívabb bálterme a Szent István terem. A város szívében álló egyházi fenntartású intézmény jubileumi kerekasztal beszélgetésre várja az intézmény egyházi és világi egykori és mai vezetőit és munkatársait.  A Katalin napi bálon idén jótékonysági gyűjtést is szerveznek, amelyen új versenyzongorát vásárolna az intézmény, hogy valóban színvonalas hangversenyeket hirdethessen a város zenekedvelőinek.

Az eseményekről bővebb információ a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján a www.szentistvanmuvelodesihaz.hu honlapján található valamint személyesen is érdeklődni lehet a Művelődési Ház munkatársaitól a 22-502-887-es telefonszámon.

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

Kapcsolódó videóanyag

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk