Az egyházmegye dolgozóinak közös karácsonya - beszámoló

2012. 12. 21. | | 2012. 12. 22.

 

 kicsik betlehemes előadása

 

Ugrits Tamás atya nyitotta meg a székesfehérvári egyházmegye intézményeiben dolgozók közös karácsonyi ünnepségét a Szent István Művelődési Házban, mely évről évre fontos alkalom a találkozásra, köszönetmondásra.

A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodásainak összeszedett és lelkes előadásában láthatták a jelenlevők Urunk, Jézus születésének történetét. Ugrits Tamás iskolabiztos köszönő és ünnepre hangoló szavai után következtek Spányi Antal megyés püspök gondolatai.

A főpásztor éles kontraszttal rajzolta meg szavaiban a világ karácsonyvárásának és „téli fa” állításának jellemzői és a keresztény ember Krisztus-váró lelkülete közötti különbséget. Karácsony egyetlen igazi célja a közénk jövő Fiú Isten fogadása. A mi feladatunk, hogy engedjük Őt megszületni lelkünk jászolában, és egész éven keresztül ragyogjuk rá a körülöttünk élőkre, hogy Isten valóban megszülethessen erre a világra és valóban köztünk lehessen.

Az iskola és óvoda óvodapedagógusainak közös éneklése zárta a rendezvényt. Eztán Spányi Antal megköszönte mindenkinek az éves munkáját, törődését a rábízottakkal és Krisztusnak való odaadottságát. Áldott ünnepeket kívánt, majd közös asztali áldással vette kezdetét a süteményes-gyümölcsös agapé, mely során alkalom adódott a jelenlévőknek a kötetlen találkozásra, személyes beszélgetésekre.

A távozóktól Spányi Antal és Ugrits Tamás atyák személyesen köszöntek el és ajándékot nyújtottak át.

- Marian -
Fényképeket készítette Gersztheimer Zsolt

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk