2016.07.27. - Takács Nándor püspök földi maradványait délelőtt ravatalozták fel a székesfehérvári székesegyházban, ahol a rokonság és a hívek sokasága várt csendes imádságban. Az engesztelő szentmise főcelebránsa Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek volt.
2016. augusztus 1-től 4-ig.
Az egyházmegyei papi lelkigyakorlatot a hagyományokat követve Székesfehérváron tartjuk, a Szent Gellért Tanulmányi Házban. A lelkigyakorlatot Főtisztelendő Ullmann Péter O.Praem. perjel fogja vezetni.
A Hitünk és Életünk műsora adására 2016. július 31-én, vasárnap kerül sor, az ismétlést pedig augusztus 3-án, szerdán láthatják a Fehérvár Televízió adásában.
2016. július 6-8. Intézményünk, a móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola a nevelő-oktató munka keretében kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra is. A kitűnő versenyzés eredménye egy észak-olaszországi jutalomút lett.
2016. július 7-én, csütörtökön 16.30-kor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban Spányi Antal megyés püspök nyitja meg dr. Varsányi Katalin „Beragyogta a világot...” című Árpád-házi Szent Erzsébet kegyhelyekről szóló fotókiállítását.
2016.07.07. - „Ha rádöbbennénk arra, hogy életünk kereszthordozása mögött mekkora isteni szeretet áll, mennyi gondoskodás és áldás kísér bennünket, ezerféle nehézségen segítene át.”- hangzott el Spányi Antal megyés püspök beszédében.
2016.06.28. - Székesfehérváron, Magyarország első egyházmegyei gyűjtőkörű múzeumában, az országban elsőként készült el egy ingyenesen letölthető, mobil alkalmazással is használható, új tárlatvezető rendszer.

© Székesfehérvári Egyházmegye 2005-2015

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk