Megnyílt a Szent Kristóf ház a fogyatékkal élők nappali intézménye - beszámoló

2010. 04. 22. |

 

 

 

2010. április 22-én került sor Székesfehérváron, a Maroshegyen megnyílt, az Egyházmegyei Karitász által működtetett Szent Kristóf Ház (fogyatékkal élők nappali intézménye) átadására. Az ünnepélyes megnyitót sajtótájékoztató előzte meg.

A megjelenteket Nagy Lajosné, az Egyházmegyei Karitász igazgatója és Magyar László intézményvezető köszöntötte. A házat Spányi Antal székesfehérvári püspök áldotta meg. A Szent Kristóf Ház a székesfehérvári egyházmegye és a Fehérvár Travel Alapítvány összefogásával valósult meg. Az alapítvány részéről – mely 15.000.000-, Ft-tal támogatta a nappali foglalkoztató felépülését  – jelen volt Ribi Péter, az alapító, a kuratóriumi elnök, valamint az alapítvány néhány munkatársa. A sikeres befejezéshez sok más intézmény is hozzájárult.

A Szent Kristóf Ház összesen 231 négyzetméteren kínál nappali ellátást 25, halmozottan sérült ember számára, 6-8 fős kiscsoportban elhelyezve őket. A ház szép, csendes környezetben, a sóstói tanösvény bejáratánál fekszik. Az intézmény lehetőséget teremt közösségi együttlétre, személyes kapcsolatok kialakítására, a képességek kipróbálására, kiteljesítésére, a társadalomba való be- ill. visszaintegrálódásra. Szerető és odafigyelő segítséget nyújt a fogyatékkal élők életének teljesebbé válásához.

 Fényképeket készítette Ugrits Tamás

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk