Fatimai búcsú Alsószentivánon újmisés áldással - beszámoló

2019. 07. 13. | | 2019. 07. 15.

 

 

Fatimai búcsú Alsószentivánon újmisés áldással

2019. július 13. - A Fatimai Szűzanya első magyarországi búcsújáró helyén, Alsószentivánon májustól októberig, minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain tartanak zarándoknapot. Az idei harmadik búcsúnapon a hagyományoknak megfelelően ismét egy újmisés pap, mégpedig a diakónusként Sárbogárdon és környékén szolgáló, így a helyi hívők számára már ismert Lindmayer Miklós vezette a szertartást, akit 2019. június 24-én szentelt pappá 3 társával együtt Spányi Antal püspök atya a Prohászka templomban Székesfehérváron.

Az ünnepi szentmise elején Helter István plébános köszönetet mondott mindazoknak, akik a búcsú méltó lebonyolításában, illetve előkészületeiben részt vettek, jelenlétükkel a kegyhelyet megtisztelték. Külön köszöntötte a gyalogos zarándokokat, valamint biztosított mindenkit arról, hogy amíg a szentmise tart, a Szűzanya kegyelméből biztosan nem fog esni az eső - s így is történt.

Prédikációjában Miklós atya kifejtette, hogy nekünk, hívő embereknek a legfontosabb feladatunk Istennek megfelelni, az ő rendelését beteljesíteni. Ehhez mutat utat számunkra a Szűzanya, az első keresztény, Jézus első tanítványa is. Bár a Szűzanya keveset szerepel az evangéliumokban, így is kitűnik, hogy Mária végig kitartott fia mellett- Ott volt első csodatételénél a kánai menyegzőn és mindig kitartott az Úr szolgáló leányaként szent fia mellett. Számunkra is a szolgálat példája a fontos: akkor szerezhetünk magunknak is örömet és boldogságot, ha másokon igyekszünk segíteni, s a közösséget igyekszünk szolgálni, amelynek tagjai vagyunk. Így építhetjük szolgálattal Isten országát a földön, s ezzel érhetjük el az örök üdvösséget, ehhez kérhetjük és kérjük égi édesanyánk segítségét a Fatimai Szűz kegyhelyén.

A körmenetet követően Miklós atya újmisés áldásban részesítette szüleit, újmisés paptestvéreit, a szentmisén közreműködő lelkipásztorokat és ministránsokat, majd a zarándokokat is, akik a mai nap emlékére egy szentképet is átvehettek iskolánk jelenlévő tanulóitól.

A búcsú végül szentségimádással zárult, s a hívők minden bizonnyal lelkiekben megerősödve tértek haza ezen a júliusi délelőttön is.

Kiss Attila

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk