Élő Rózsafüzér Zarándoklat Érd Körül (ÉRZÉK) - beszámoló

2019. 10. 05. | | 2019. 10. 06.

 


Élő Rózsafüzér Zarándoklat Érd Körül (ÉRZÉK) - 10. alkalommal

2019. október 5-én már tizedik alkalommal került megrendezésre az Élő Rózsafüzér Zarándoklat Érd Körül. Bár esős volt a reggel, és az előrejelzések sem ígértek sok jót, ennek ellenére száz fölött volt azok száma, akik fél nyolc órakor elindultak a Lea Otthonból, hogy végig járják a város utcáit imádkozva, énekelve.

Az időnként rázendítő eső még nehezebbé tette az utat, de ahogy haladtunk, úgy csatlakoztak egyre többen a zarándoklathoz, felajánlva ezt is önmagukért, szeretteikért, a városért, hazánkért és Egyházunkért. Jóleső érzés volt betérni a templomokba, ahol nem csupán megpihenhettünk, kicsit felmelegedtünk, de szép tanításokat is hallgathattunk, készülve az Eucharisztikus Kongresszusra.

Délután 17 órára, ismét csak szemerkélő esőben már sok százan voltunk az érdi Szent Mihály templomban, ahol egyházmegyénk Főpásztorával tarthattuk a záró szentmisét, akit Mojzer György plébános kedves szavakkal köszöntött. Püspök atya Mária hitéről és Istenbe vetett bizalmáról szólt. Olyan példaképet kaptunk benne az Istentől, kire minden élethelyzetben tekinteni tudunk. Kiemelte, közbenjárását kérhetjük, segítségében bízhatunk. A szentmise végén megköszönték a szervezők és közreműködök munkáját, különösen is Gyuri atya által készített meleg ebédet, a rendőrség, polgárőrség útvonal biztosítását.

A zarándoklat az ófalui régi iskolában ért véget, ahol a zarándokokat szendvicsek és sütemények várták. Fáradtan, de lelkiekben gazdagodva tölthettük ezt a napot ismét együtt, közösen imádkozva.

v.g.
fotó: Novák Ernő

A zarándoklat részletes programja minden évben itt található: www.erdirozsafuzer.hu 



 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk