Ég és föld között kiállítás

2020. 01. 09. | 2020. 01. 03.

Ég és föld között kiállítás a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban

2020.01.09. - A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház szervezésében a “Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” című projekt keretében megvalósuló Ég és föld között című csoportos képző-, ipar-, és fotóművészeti kiállítás megnyitója január 9. (csütörtök) 17 óra.

A vendégeket köszönti: Jakubek Tiborné a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója. A kiállítást megnyitja: Spányi Antal megyés püspök. Az alkotókat méltatja: Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja.

A tárlat 2020. január 30-ig tekinthető meg.

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány (KÁMME) céljai és feladatvállalásai kapcsán központi gondolatnak tekinti a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatását a keresztény magyar kultúra új, maradandó értékeinek létrehozása érdekében. A Józsa Judit Művészeti Alapítvány célja kulturális tevékenység a társadalmi tudatosság és szerepvállalás, a magyar örökség, a nemzeti érték- és identitástudat valamint a hazaszeretet és összetartás erősítése érdekében.

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk