Borostyán szopogató tabletták adományba - beszámoló

2021. 09. 14. | | 2021. 09. 14.

 

 

2021.09.14. - Az őszi/téli időszakra gondolva keresték fel a PatikaPlus Gyógyszertárak képviselői a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászt, hogy átnyújtsák a székesfehérvári székhelyű cégcsoport adományát: 4000 db borostyán kivonatot tartalmazó szopogató pasztillát.

A látogatás során a szervezet vezetője, Nagy Lajosné elmondta, hogy a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász - alkalmazottai és önkéntes segítői révén – (többek között) segítséget nyújt a plébániai karitász csoportok szervezéséhez és működéséhez, összefogja, támogatja és irányítja azok munkáját. Tevékenysége három megyét is érint. Az egyházmegye területén 94 csoport működik és közel 1.000 önkéntes nyújt szolgálatot.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász gondoskodik a Karitász munkatársak szociális képzéséről, valamint szoros együttműködésben áll a Katolikus Karitásszal is. Ebből adódik, hogy részt vesz különböző segélyprogramok helybeli lebonyolításában. A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász fenntartásában működik a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye és Támogatott Lakhatás is.

A most kapott adományt a plébániák köré szerveződő önkéntes csoportokhoz fogják eljuttatni a következő napokban, s ők osztják majd szét a látókörükben lévő rászoruló családok között.

Azok, akik segíteni szeretnék a Karitász munkáját, többféle lehetőség közül választhatnak.

Adományaikat – használati tárgyakat, tartós élelmiszereket – elvihetik például közvetlenül a Székesfehérvár, Lövölde út 28/a cím alatt lévő központba. A legtöbb rászoruló élelmiszert szokott kérni az önkéntesektől, így leginkább arra van most szükség.

A pénzbeli támogatást az alábbi bankszámlára lehet utalni: OTP Bank 11736116-20151115.

Aki a fizikai munkáját szeretné felajánlani, azt is tárt karokkal fogadják. Többek között szerdán és pénteken reggel lenne szükség olyan önkéntesre, aki segít a pékségek vagy az áruházak által felajánlott, a boltok esti zárásakor megmaradt pékáruk családok számára való porciózásában. Rászoruló családok, hajléktalanok jönnek ezen a két napon élelemért a Karitász Házba. Az „élelmiszermentés” egyébként mindennap feladattal jár, ami az önkéntes csoportok között (pl. Seregélyes, Kőszárhegy, Perkáta) van felosztva.

Sőt, van még egy közvetett mód is a segítésre: a Karitászboltban hétfőtől péntekig, 10-16 óráig mindenki vásárolhat, a bolt bevételéből élelmiszereket és gyógyszereket vásárolnak a Karitász munkatársai a rászorulóknak. A jótékonysági bolt 1995 február óta működik. Jó állapotú ruhákat, cipőket, bőrárukat, üveg- és porcelán tárgyakat, játékokat, ékszereket, bizsukat lehet vásárolni jelképes áron.

Karitász

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk