Alsószentiváni búcsúnap újmisés áldással - beszámoló

2021. 07. 13. | | 2021. 07. 14.

 

 

Alsószentiváni búcsúnap újmisés áldással

2021.07.13. – A júliusi búcsúnapon – régi hagyományként – mindig egy újmisés lelkipásztor vezeti a szertartást. Így történt most is, Szakács Péter Mihály atya szentmise-bemutatásával, aki diakónusként Lajoskomáromban szolgált, s fő feladata a hitoktatás volt. Péter atyát 2021. június 24-én szentelte pappá Spányi Antal püspök atya a Prohászka-templomban Székesfehérváron.

A szentmise elején Kallós Péter atya köszöntötte a híveket, aki korábban szintén volt már Alsószentiván plébánosa, majd Szakács Péter atya vezetésével folytatódott a szertartás. A 12 éves Jézus templomban való megtalálásáról szóló evangéliumhoz kötődő tanításában Péter atya kifejtette, hogy amennyiben úgy érezzük, Jézus hiányzik az életünkből, s szeretnénk megtalálni, a templomokban ma is megtehetjük ezt. Amikor gyengülni érezzük hitünket, úgy véljük, nem vagyunk olyan erősek, mint voltunk, Jézus megtalálásából mindig erőt meríthetünk. A templomban hittel megélt élményeinket pedig továbbadhatjuk környezetünknek, hazavihetjük otthonunkba, családtagjainknak, hogy Jézust megtalálva tudjuk hordozni saját keresztünket, és lehessünk kitartóak mindennapi életünkben.

A szentmise végén Helter István atya is köszöntötte a zarándokokat, megköszönte Péter atya mai szolgálatát, s egyben kérte, hogy új papi hivatásokért, valamint Péter atyáért is imádkozzanak a hívők, aki még 2 évig Rómában fog majd tanulmányokat folytatni.

A kegytárgyak megáldását, majd a körmenetet követően Péter atya újmisés áldásban részesítette a szentmisén közreműködő lelkipásztorokat és ministránsokat, illetve a zarándokokat is. A búcsú végül szentségimádással zárult, s a hívők minden bizonnyal lelkiekben megerősödve tértek haza ezen a júliusi délelőttön is.

 Kiss Attila


Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk