A pasztorális tanács ülése - beszámoló

2019. 11. 26. | 2019. 11. 27.

 

 

 

2019. november 26. – A Pasztorális Tanács idei ülésén 19 fő vett részt. Spányi Antal megyés püspök vezette a közös imát, majd bevezető gondolataiban elmondta, hogy az irányt ki kell jelölnünk, és meg is kell terveznünk az oda vezető utat. Amikor közösen gondolkodva ezt tesszük, akkor fontos, hogy programjaink ne pusztán egy legyenek a sok közül, hanem a hitről szóló és hitet erősítő, tanúságtevésnek teret adó, valós közösséget teremtő alkalmak legyenek. Erősítésre szorul az egyházmegyei tudat, hogy a közös programjainkat mindenki magáénak érezze, és ne külön utakat járjon; valamint világunkban fel kell készülnünk a hit megvallására és megvédésre.

Ugrits Tamás atya felhívta a figyelmet a közelgő, Látónap folytatásaként megrendezendő fórumra, mely az elköteleződés útján járó hívek szolgálatba és evangelizációba való bevonását célozza, valamint ismertette a következő év programjait, melyek szervezésekor a püspöki útmutatást figyelembe veszik a szervezők.  

A pasztorális felelősök ismertették a programokat, és szó volt az idén előkészített és jövőre induló új szakpasztorációs területről is, a kórházi lelkészségről. Építő hozzászólások és megbeszélések segítették az összehangolásra irányuló programszervezéseket és terveket. A főpásztor záró gondolataiban kiemelte, hogy együtt kell keresnünk a megoldást imában, tervekkel és tettekben. A megbeszélést imával zárták.

Kép: 2018-ból
- Marian -

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

 

 


 

 



 


 

 


  




 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk