A Fehérvári Advent programjai - sajtótájékoztató - beszámoló

2022. 11. 22. | | 2022. 11. 22.

 

 

Hogy idén is szép legyen a karácsony – Bemutatták a Fehérvári Advent programjait a Székesfehérvári Püspökségen

2022.11.22. – A Székesfehérvári Püspökség és Székesfehérvár Városa ebben az esztendőben is közösen ajándékozzák meg adventi programokkal a fehérváriakat és a városba látogatókat a várakozás szent időszakában.

Advent nemcsak a vásárlás, a csillogás ideje. Mélyebb üzenete van. Mert advent egy út, amely életünk útját jelképezi, és Istenhez vezet – hangsúlyozta Spányi Antal megyés püspök a székesfehérvári püspökségen tartott tájékoztatón.

Az emberek most érzékenyebbek a pozitív hírekre. Jó hír, hogy bár szerényebb körülmények között, de az eddigiekhez hasonlatos lesz az idei készület is Székesfehérváron, sok szép adventi program vár ránk – ígérte a város polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András.

A Püspökség Adventi udvara továbbra is azt az örök értéket hirdeti, hogy Jézus Krisztus születése olyan szeretetet hozott a földre, amely összetartja a világot – hangsúlyozta Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, pasztorális helynök a sajtótájékoztatón. Meghívta a város minden polgárát az adventi szombatokon 16.30-kor kezdődő ünnepi gyertyagyújtásra, amely a katolikus iskolások műsorával és a megyés püspök adventi gondolataival valódi lelki készületet jelent Jézus születésének ünnepére.

Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője a város színpadán zajló eseményekre, a vasárnap esti 6-os közös városi gyertyagyújtásokra, a város élő adventi naptárára, a fénybe öltözött belvárosra és az újdonságnak számító mesebeli manóvárosra hívta fel a figyelmet, amely advent idejére épül fel a gyerekek nagy örömére.

Sinkovicsné Máté Hortenzia a Katolikus Karitász adománygyűjtéseit: a „Tárjátok ki szíveteket!”, az Egymillió Csillag szegényekért és az Angyalbatyu jótékonysági akciókat mutatta be, hogy az ünnep a nehéz körülmények között élőknek is szebb lehessen ezen a karácsonyon.

A Fehérvári Advent részletes programjai megtalálhatók a www.szfvar.katolikus.hu és a www.fehervariprogram.hu weboldalakon.

Berta Kata
Fényképeket készítette Bácskai Gergő
Videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió



 

Korábbi évek beszámolói:

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk