A Caritas Europa főtitkára Székesfehérváron - beszámoló

2012. 03. 21. | | frissítve 2012. 03. 23.

A magyarországi Katolikus Karitász vezetőségének meghívására hazánkba látogatott Jorge Nuno (horhe nunnyo) Mayer, a Caritas Europa főtitkára. Megbeszélést folytatott Spányi Antal püspökkel, a segélyszervezet elnökével, aki Székesfehérváron fogadta.

 

 

püspök és karitász elnök

 


A találkozón a főtitkár elmondta, hogy Európában súlyos probléma, hogy a legújabb felmérések szerint a munkanélkülieket és a családokat is tekintve mindösszesen 120 millióan élnek szegénységben. „Az állam fő felelőssége, hogy az embereket a szegénységből kiemelje. A katolikus egyház szociális tanítása szerint is az állam feladata az emberek megsegítése. Nekünk, a Katolikus Egyháznak és a Karitásznak különleges feladatunk van: hogy Isten szeretetét elvigyük az embereknek, hogy megmutassuk nekik és az egész társadalomnak, a szolidáris társadalom létrehozása lehetséges.”

A főtitkárt elkísérte Écsy Gábor a magyarországi karitász országos igazgatója, aki szerint, fontos, hogy a magyar Karitász szervezet munkája ismertebbé váljon Európában, a további együttműködés érdekében. Spányi Antal megyéspüspök, a Katolikus Karitász püspök-elnöke elmondta, hogy a megbeszélés során áttekintették az Európai Karitász főbb működési irányait, és az együttműködés új lehetőségeit.

A személyes hangú találkozón részt vett Annamaria Vrzackova, a közép-kelet-európai régió megbízottja és Forgách József Országos karitász igazgatóhelyettese is.


BPK
Fényképeket készítette Gersztheimer Zsolt
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2020. augusztus >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk