Különleges születésnap - beszámoló

2018. 04. 24. | | 2018. 04. 24.

 

 

 

Különleges születésnap – Richter Flórián cirkuszművész, Spányi Antal megyés püspök és Cser-Palkovics András polgármester ajándékokkal leptek meg egy 8 éves mozgássérült kisfiút

2018.04.24. – Nem mindennapi körülmények között ünnepelhette születésnapját egy 8 éves kisfiú Székesfehérváron. Különleges ajándékozásra került sor a Fejér Megyei Hírlap székházában. A mozgássérült fiú születésnapjára kerekesszéket kapott ajándékba Richter Flórián cirkuszművész, Arany Bohóc-díjas lovasakrobatától, amelyhez egy speciális futóbiciklivel és játékkal csatlakozott dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök.

A cirkuszművész elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, de Nagy Zoltán Péter főszerkesztő-helyettes egy televíziós beszélgetésen keresztül közvetítette a születésnaposnak küldött üzenetét. „Számunkra nagy büszkeség és nagy öröm, hogy tudtunk venni neked egy kerekesszéket, és remélem, hogy jövőre újra látunk téged a cirkuszban” – mondta az akrobata, aki az interjúban felelevenítette a találkozást, amikor feltűnt számára a nehezen mozgó kisfiú, akinek személyesen segített bejutni a cirkuszba. Elmondta, hogy rászorulóknak és fogyatékkal élőknek gyakran teremtenek lehetőséget maradandó cirkuszi élményhez jutni – például látássérültek simogathatnak elefántot, tevéket, zebrákat. Az ajándékot – amit Németországban gyártattak kifejezetten Richard méretére – a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Alapítvány alapítója hozott el a kisfiúnak.

Spányi Antal megyés püspök is csatlakozva a kezdeményezéshez, megfogalmazta születésnapi gratulációját, majd egy legókészletet adott át a kisfiúnak. Beszélt a szeretet, a megértés és a támogatás fontosságáról. „Örülök annak, hogy ilyen valós problémáról tudunk most hírt adni a sajtóban, amikor annyi nem valós problémától hangos mostanában a világunk” – fogalmazott a főpásztor.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester megköszönte a nap főszereplőjének, Richter Flóriánnak a nemes felajánlást, és méltatta a rászorulók felé tett rendszeres gesztusokat, kezdeményezéseket. „Ez egy csodálatos dolog: hány olyan helyzet van az életünkben, amikor látjuk, hogy valaki segítségre szorul – ha ezt megtesszük, jobb hely lesz ez a világ. Ki nagyobb, ki kisebb módon, de sokat tudunk egymásnak segíteni a szebb, mosolygósabb világért, különösen a gyermekek világáért.” A polgármester egy régen vágyott futóbiciklit ajánlott fel Richárdnak, és egy legókészletet is átadott neki.

A kisfiú nagy örömmel vette birtokába a játékokat, és meglepő elevenséggel járta végig a kerekesszékével az épületet.  A különleges születésnap és közös ajándékozási alkalom végén a Megyei Hírlap munkatársainak kíséretében távozott az épületből Richárd, aki immár gyors tempóban kerekezett édesanyja mellett vissza az iskolába.

Berta Kata
Fényképeket készítette Simon Erika

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk