Vár a nyár! - Indulnak a Karitász táborok

2017. 06. 20. | 2017. 06. 16.

 

Vár a nyár! - Indulnak a Karitász táborok

2017.05.20. - A tanév befejeztével országszerte számos helyen kezdődnek meg a Karitász táborok, amelyekben 10 hét alatt több mint 5000 gyermek nyaral majd.

A táborok ünnepélyes megnyitása 2017. június 20-án, kedden 11 órakor lesz Olaszfalu-Alsóperén, az Alsópere Park Hotel parkjában. A tábort Márfi Gyula veszprémi érsek és Écsy Gábor országos karitász igazgató nyitja meg. A megnyitón jelen lesz több egyházmegyei Karitász igazgató és mintegy 50 gyermek, akik vidám programokkal kezdik meg a nyarat.

A Karitász táboraiba a plébániai önkéntesek által ismert nehéz helyzetben – sokszor mélyszegénységben – élő családok gyermekei, valamint fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. Sokuk számára ez az egyetlen nyaralási lehetőség, és nem ritka, hogy váltóruha nélkül érkeznek az egyhetes táborokba. Így a Karitász önkéntesek nem csupán színes programokkal várják a táborlakókat, hanem igyekeznek ezekre az esetekre is felkészülni.

A Karitász táborok közt bentlakásos, napközis, tematikus, illetve kézműves tábor egyaránt található, amelyek helyszíne balatoni üdülők, plébániák, vagy egyéb közösségi szállások. A gyermekeknek az egyhetes táborok ingyenesek. A Karitász önkéntesek minden táborban színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel, és ahol lehet strandolással.

A Balaton mellett 300 gyermek nyaral majd az Erzsébet-táborban.

Az országos tábornyitóra várják a sajtómunkatársakat is!

Katolikus Karitász

Bővebb információ:
Csapó Viktória
sajtóreferens
06 30 730 6655

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk