Szent István Emlékérem és Díj átadása - sajtótájékoztató

2011. 08. 17.

 

„Elismerés egy élet munkájáért”

Meghívjuk a Székesfehérvári Püspöki Palotába 2011. augusztus 17-én, szerdán 10 órára a Szent István emlékérem és díj 2011-i díjátadó ünnepségének, és a díjazott bemutatásának sajtótájékoztatójára.

Idén nyolcadik alkalommal adják át a Szent István Emlékérem és Díjat. A Dr. Gógl Árpád és magánszemélyek által 2004-ben alapított Szent István-díjat Spányi Antal püspök, a kuratórium elnöke augusztus 18-án, kedden 18 órakor a Szent István Művelődési Ház Szent István termében adja át.

Az elismerést minden évben olyan székesfehérvári személyiségnek ítélik oda, akinek, munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált és szolgál iránymutatásul, a Szent István-i keresztény értékrendnek megfelelő életet él vagy élt, és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végez vagy végzett.

A Szent István díjat elsőként Sobor Antal író, tanár vehette át, majd Dr. Fitz Jenő régészprofesszor, a gorsiumi ásatások vezetője. Harmadik alkalommal Dosztál Béla, az '56-os székesfehérvári Nemzeti Bizottság Ideiglenes Intéző Bizottságának volt titkára. A negyedik díjkiosztón posztumusz díjat kapott Sulyok János Ignác a püspöki könyvtár levéltár volt igazgatója, és az elismerést Dr. Martyn Gizella orvos is ekkor vehette át. Őket követte Dr Tóth Mihály professzor az ötödik díjazáson. Hatodik alkalommal először kapta intézmény, vagyis egy közösség az érdemrendet és díjat. Az alapítvány díjbizottsága a Ciszterci Szent István Gimnáziumot találta érdemesnek az elismerésre. A tavalyi díjazott Szabó Lajosné tanító volt.


Megjelenésére feltétlen számítva!

Bertáné Pintér Katalin
sajtóreferens
30-641-6252
bertane | kukac | szfvar.katolikus.hu

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk