Sajtótájékoztató a Szent István Emlékérem és Díj átadásáról - beszámoló

2022. 08. 12. | | 2022. 08. 12.

 

 

Juhász Judit újságíró veheti át a Szent István Emlékérmet augusztus 16-án

2022.08.12. - Idén 19. alkalommal adják át augusztus 16-án, 18 órakor az Államalapító Szent István Emlékérem és Díjat Székesfehérváron. A magánszemélyek által 2004-ben alapított Szent István-díjat minden évben olyan személyiségnek ítélik oda, akinek munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált iránymutatásul.

Spányi Antal megyés püspök, a Szent István Emlékérem és Díj Kuratóriumának elnöke és Csurgai Horváth József, a kuratórium elnökségi tagja pénteken ünnepélyesen bejelentette: az idei díjazott Juhász Judit újságíró lesz.

Díjazott lehet az a személy, aki Szent István-i keresztény értékrendnek megfelelő életet élt, és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végzett. Csurgai Horváth József, a kuratórium elnökségi tagja a döntés kapcsán elmondták, hogy minden évben olyan személyre esik a választás, aki az egyéni életében és közösségi tevékenységében is példát ad a magyar társadalomnak.

Az Emlékérem és Díjat Spányi Antal megyés püspök úr, a kuratórium elnöke adja át a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban augusztus 16-án 18 órakor.

A díjazott életútját Spányi Antal püspök, a Szent István Emlékérem és Díj Kuratóriumának elnöke ismertette. Judit közgazdász diplomája megszerzését követően elvégezte a Magyar Újságíró Szövetség újságíró iskoláját. Szakmai pályafutását a Magyar Rádiónál kezdte, ahol csaknem két évtizeden át szerkesztő-riporterként, majd főmunkatársként dolgozott. Az első szabadon választott magyar kormánynak négy évig szóvivője, a Westel Rádiótelefon Kft. PR igazgatója, majd a Magyar Rádió Zrt. műsorokért felelős alelnöke volt. 2001-től a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtófőnöke, ezt követően a Magyar Katolikus Rádió alapítója és vezérigazgató-helyettese.

A Kazinczy-, Pethő Sándor és Príma-díjas újságíró munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével ismerték el. A Magyar Művészeti Akadémia köztestületté válását követően az Akadémia első sajtófőnöke, szóvivője lett. Elhivatott közéleti, közművelődési tevékenységei közül külön méltatást érdemel az Anyanyelvápolók Szövetségének kötelékében végzett áldozatos munkája, mely szervezetnek 2013 decembere óta elnöke, valamint meghatározó személyisége, alelnöke a Magyar Örökség Díjbizottságának is. 

Forrás: szekesfehervar.hu



 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk