Püspöki áldás a felújított tatabányai Szent Margit Általános Iskolára - beszámoló

2015. 05. 21. | | 2015. 05. 22.

 




2015.  május 21. - A tatabányai Szent Margit Általános Iskola száztizennyolcmillió forint támogatást nyert energetikai korszerűsítés projektjéhez. A beruházás kapcsán az épület hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje és napelemes rendszer kiépítése valósult meg.

Meghitt ünnepség keretében áldotta meg a megújult épületet Spányi Antal megyés püspök a támogatók, a diákok, a tanárok és szülők körében. A főpásztor örömét fejezte ki, hogy az egyházmegye területén működő iskolák sorra megújulnak és bővülnek. Jó híre van a katolikus iskoláknak, mert a szülők látják, hogy a gyerekek olyan oktatást és nevelést kapnak, amely reményt ad arra, hogy az életben jobban meg tudják állni a helyüket.

A pályázat fő mozgatója, Bencsik János képviselő az ünnepségen elmondta, fontos, hogy az egyházi iskolák is kapjanak lehetőséget és kvóta alapján részesüljenek a környezeti- és energia programból.

„Az épület modernizálására fordított, 100%-ban finanszírozott pályázati támogatás komoly elismerése az iskola magas szintű szakmai munkájának is.” - mondta el Turzáné Papp Erika igazgatónő. 22 évvel ezelőtt még harcolni kellett azért, hogy az intézmény létrejöhessen, ma már széles összefogásban, komoly támogatást nyerhetett el, hogy korszerűen működhessen tovább, környezete is megújuljon.

A diákok is örömmel fogadták, hogy szeretett iskolájuk szebb külsőt kapott. Gedő Attila püspöki biztos vezetésével lélekben is készültek az átadási ünnepségre. Az intézmény kápolnájában a tanulók zenés-verses műsorral köszönték meg támogatóiknak megújult iskolájukat.

A Szent Margit Iskola egész közössége nevében mondott köszönetet az igazgatónő a pályázat minden kezdeményezőjének és támogatójának. A 60-as években épült intézmény a beruházás kapcsán most már jelentős energia megtakarítást érhet el, a látványos esztétikai javulás mellett. A támogatók egy erről szóló kiadványt, a felújítás fontos mozzanatait rögzítő képes beszámolót és a diákok rajzait kapták ajándékba.

BKP
Fényképeket készítette: Tóth Erika
Videó: Somogyi Tamás és BPK

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk