Ismét meghirdették a Betlehemi szép csillag pályázatot

2018. 11. 08. | 2018. 11. 08.

Ismét meghirdették a Betlehemi szép csillag pályázatot
November 26-27-én lehet leadni az alkotásokat, a díjátadó december 1-jén lesz

2018.11.08. - Tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Betlehemi szép csillag pályázatot a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Szent Donát Alapítvány, illetve a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A pályaműveket november 26-27-én lehet leadni, a díjátadó és kiállítás-megnyitó december 1-jén lesz.

A pályázat célja, hogy segítse a Jézus születésének ünnepére való méltó felkészülést, éltesse és felmutassa a magyar szakrális népművészet gazdag hagyományait, ösztönözze a gyermekek és felnőttek alkotó kedvét.

A pályázaton ifjúsági és felnőtt kategóriában hivatásos kézművesek, és műkedvelő alkotók, alkotócsoportok egyaránt részt vehetnek. Nevezni lehet természetes anyagokból (például textil, üveg, fa, papír, csutka, csuhé, vessző, fém, agyag, gyapjú, bőr, élelmiszer) kizárólag kézműves kivitelezéssel készült betlehemi jelenetekkel. A pályázatra maximum 3 darab alkotás adható be, melyek az eddigi „Betlehemi szép csillag” kiállításokon még nem szerepeltek.

A pályaműveket 2018. november 26-án, hétfőn és 27-én, kedden 9 és 17 óra között lehet beadni a  Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Ugyanitt lesz a legszebb alkotások kiállításának megnyitója és a díjátadó ünnepség december 1-jén, szombaton, 14.30 órai kezdettel.

Fehérvári Kézművesek Egyesülete
és
Havasi Tímea (ÖKK)

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk