I. Egyházmegyei Ki mit tud! - felhívás

2013. 03. 31. | | 2013. 02. 21.

 

ki mit tud?

 

Napjainkban egymást érik a kereskedelmi televíziókban sugárzott különböző tehetségkutató versenyek, amelyeknek döntő többsége azonban nem az EMBER-ről, nem a TEHETSÉG-ről szól, hanem az üzletről. A hitből fakadó, szeretettel átadott, közzétett művészi értékek alig-alig jutnak el hozzánk. Pedig ezekre a ma emberének nagyon nagy szüksége volna.

Ezt felismerve hirdeti meg az Egyházmegyei Szent István Művelődési Ház a Hit Évében az I. Egyházmegyei „Ki mit tud?”-ot. Egy olyan versenyt, amelynek középpontjában az Istentől kapott tehetség áll.

Az I. Egyházmegyei „Ki mit tud?” fővédnöke Spányi Antal megyés püspök atya.

A Székesfehérvári Egyházmegye nagy területet ölel fel, bár nem tartozik a legnagyobbak közé hazánkban. Több nagyváros (köztük két megyeszékhely) és számos további, gazdag kulturális életet élő település tartozik területéhez. Hatalmas kincseink vannak, melyeket a világ elé kell tárnunk. Ne rejtegessük talentumainkat!

Az I. Egyházmegyei „Ki mit tud?” résztvevői neves és hiteles szakemberekből álló zsűri előtt mutathatják meg tehetségüket, az alábbi művészeti ágakban:

- Ének - egyházi ének
- Népdal - népzene
- Néptánc - tánc
- Vers - próza
- Hangszeres zene
- Színdarab
- Keresztény pop-rock zene

Három kategóriában hirdetjük meg a versenyt: 14 év alattiaknak és 14 év felettieknek, továbbá újdonságként a „Ki mit tud?”-ok történetében, családi kategóriában is lehet nevezni!

Jelentkezhet bárki, aki a Székesfehérvári Egyházmegye területén él, vagy itt dolgozik. A versenyen való indulás nem kötött felekezeti hovatartozáshoz!

Jelentkezési határidő: 2013. március 31. (Húsvét vasárnap)

Az I. Egyházmegyei „Ki mit tud?” döntője Pünkösd előtt, május 18-án, szombaton lesz a Szent István Művelődési Házban.
Az előválogatót (vagy több jelentkező esetén előválogatókat) Húsvét és Pünkösd között rendezzük meg, ugyancsak a Szent István Művelődési Házban.

Bár a vetélkedés célja nyilvánvalóan a művészi értékek közkinccsé tétele, azért nem maradhatnak el a méltó jutalmak sem. Minden művészeti ágban és kategóriában értékes jutalmak várnak a legjobbakra!

A jelentkezési lapok letölthetőek a
Szent István Művelődési Ház > www.szentistvanmuvelodesihaz.hu
és a Székesfehérvár Egyházmegye > www.szfvar.katolikus.hu
honlapjáról, illetve megtalálhatóak a helyi plébániákon!

Levélcímünk: Szent István Művelődési Ház, 8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.

A jelentkezőknek részletes ismertetést küldünk a verseny tervezett rendjéről.

Várunk tehát erre a nemes vetélkedésre kicsinyeket és nagyokat, fiatalokat és kevésbé fiatalokat egyaránt! Ne feledjék, családok is nevezhetnek!

Béres Miklós, Nagy István
Szent István Művelődési Ház
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

Kapcsolódó letölthető anyagok:Kapcsolódó videóanyag

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk