Hitünk és életünk – vallási magazin továbbra is a Fehérvár Televízió műsorán - beszámoló

2012. 06. 05. | 2012. 06. 07.



Székesfehérvár polgármestere is támogatja az együttműködést

Megállapodás kötésével erősítette meg együttműködését a Székesfehérvári Egyházmegye és a Fehérvár Médiacentrum. Ennek értelmében továbbra is havonta kétszer friss adással jelentkezik a „Hitünk és életünk” ökumenikus vallási magazin, valamint többszöri ismétlést is láthatnak a Fehérvár Televízió nézői.

Az együttműködést örömmel fogadta dr. Cser-Palkovics András polgármester is. „Székesfehérvár Önkormányzata számára fontos az egyházakkal kiépített kapcsolat és az, hogy a vallásukat gyakorló fehérváriak a helyi televízió programkínálatában is találjanak számukra készülő magazinműsort. Éppen ezért támogatom a vallási magazint és azt a megállapodást, amit a Székesfehérvári Egyházmegye és a Fehérvár Médiacentrum most megkötött.” – mondta az együttműködés létrejötte kapcsán dr. Cser-Palkovics András.  

Az egyházi hírek sok fehérvári és Fejér megyei polgárnak fontosak. „Szeretnénk, ha nem csak a templomokban és saját vallási közösségeikben, hanem a televízió adásán keresztül megtapasztalhatnák a nézők a hit szépségeit és örömeit. A magazin nemcsak azért fontos, mert kíséri a felekezetek liturgikus életét, hanem azért is, mert megmutatja, hogy az egyház jelen van a mindennapi életünkben.”  – erősítette meg Spányi Antal megyés püspök.

A Fehérvár Médiacentrum is szimbolikus jelentőségűnek tartja a megállapodást. „A Fehérvár Televízió nézői eddig is figyelemmel kísérhették az egyházi eseményeket és ezt mindenképpen szeretnénk számukra továbbra is biztosítani. Örülök, hogy Püspök Úrral közösen sikerült megteremtenünk a folytatás feltételeit és biztosítani a Hitünk és életünk vallási magazin elkészültének hátterét.” – erősítette meg Bozai István ügyvezető igazgató.

 

Önkormányzati Kommunikációs Központ

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk