Hittanverseny kirándulása - beszámoló

2017. 09. 15. | | 2017. 09. 18.

 

 

2017. szeptember 15-e reggelén izgalommal és nagy várakozással ébredtünk fel - 18 hittanos és a hitoktatók -, hiszen tudtuk, hogy egy szép nap vár ránk. Az egyházmegyei hittanverseny legjobbjaiként jutalomkirándulásra mentünk Esztergomba, Magyarország első érsekségének, vallási központjának városába.

Örömteli találkozás volt ez mindenki számára. Szeretetteljes üdvözlések, jó beszélgetések alakultak ki találkozásunkkor. Kirándultunk. Vagy talán mégsem? Inkább zarándokoltunk. Imádságban felajánlottuk ezt az utat szeretteinkért, családjainkért, magunkért. Szívükben hordoztuk őket énekeinkben, a reggeli napsütésben.

 A Bazilikánál már vártak ránk, és körbevezettek minket e csodálatos szent térben. Lenyűgöző volt méreteinek és történetének megismerése. A szavunk is elállt, amikor a rengeteg miseruhát, és kincset megtekintettük. Egyik ámulatból a másikba estünk, főleg, mikor megtudtuk, hogy egyes darabokat a mai napig a szent liturgia megünneplésén előveszik.

Kanyargó csigalépcsőn mentünk fel a kupolába, ahonnan a hétméteres keresztnek tövéből ránézhettünk a városra és a környékre. Sok épületet ismertünk fel, és szeretettel gondoltunk a szemináriumban papi hivatásukra felkészülő fiatalokra.

A nagy magasságból az altemplomba mentünk, ahol Mindszenty József, Magyarország utolsó hercegprímásának sírjánál kértük Istent, hogy mihamarabb a boldogok körében tisztelhessük őt.

Kis séta és ebéd után finom fagylalt várt minket. Tovább indultunk Visegrádra, ahol a fellegvárban megtudtuk, hogy koronaőrző hely is volt.

Hazainduláskor rádöbbentünk, hogy az idő gyorsan elrepült, és hálát adtunk Istennek ezért a vidámságban és szeretetben gazdag napért. Köszönetünket küldtük Püspök atyának, aki lehetővé tette, hogy ezt a szép napot együtt tölthessük.

Turner Gyöngyike, hitoktató
Fényképeket készítették:
Murvai Anna Regina
Gréczi Lilla Boglárka
Turner Gyöngyike
Varga László

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk