Évkezdő Karitász értekezlet Budapesten, a Magyar Szentek Templomában - beszámoló

2019. 01. 14. | 2019. 01. 16.

 

Évkezdő Karitász értekezlet Budapesten, a Magyar Szentek Templomában

2019. január 14. - Hétfőn Spányi Antal, a Katolikus Karitász püspökelnökének részvételével gyűltek össze 16 egyházmegyéből a karitászigazgatók, hogy átbeszéljék a 2018-as év eredményeit, tanulságait, és a jövőre vonatkozó programokat egyeztessék. A karácsonyi ünnepkör programjainak elemzésével kezdődött a megbeszélés: az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció, a „Tárjátok ki a szíveteket” tartós élelmiszer-gyűjtési akció, és az „Angyalbatyu” ajándékgyűjtő program igen nagy sikerrel zárult. A konkrét adatok feldolgozása még folyamatban van.

A jövő évi országos segélyprogramok (LAK6 lakhatási támogatás, dm-pelenka, „Zöldellő kertek”- vetőmag, „Szép Otthonok Program”, „Akarom” továbbra is a rászoruló családok megsegítését tűzi ki célul, egyre inkább az öngondoskodás felé irányítva a családokat.

A segélyprogramok és az idei évre tervezett rendezvények (pl. Caritas Hungarica-díjátadó ünnepsége…) áttekintése mellett szóba került a karitász képzések (alap-, idősgondozó, beteglátogató képzés) egyre szélesebb körű megvalósításának szükségessége, hogy karitász önkénteseink megfelelő szakmaisággal rendelkezzenek a rászorulók megsegítésében.

A 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretein belül a Katolikus Karitász hivatott az Egyház szociális, karitatív oldalát megmutatni. A tervekről, elképzelésekről számolt be Zagyva Richárd, országos igazgatóhelyettes.

Karitász

 



© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk