Élő Rózsafüzér Zarándoklat Érd Körül (ÉRZÉK) - beszámoló

2015. 10. 17. | 2015. 10. 21.

 



2015. október 17-én hatodik alkalommal került megrendezésre az ÉRZÉK, vagyis az „Élő Rózsafüzér Zarándoklat Érd Körül”.  Az előjelek - ami az időjárást illeti - nem voltak biztatóak: gyakorlatilag egész héten esett.  Az előrejelzés még szombatra is sok esőt ígért, ezért az egyik ág nem is indult el. Mindezek ellenére szombaton kb. 30-an nekivágtak a távnak, mely a LEA otthontól indult.

Az első megálló az útépítések miatt a parkvárosi templom helyett Teréz anya nővéreinél volt. A zarándoklat elmélkedési témáit Kaszap István életét jellemző erények adták. Az első állomáson Hajdu Ferenc atyától rövid összefoglalót kaptunk életéről, kiemelve kitartását, célra irányultságát.  Innen kb. 50 fővel vágtunk neki a ciszterci kolostorhoz vivő, egy és negyedórás útnak. Útközben a város legmagasabb pontján Ferenc atya megáldotta a várost és a benne élőket. Időközben a nap is kisütött, lekerültek rólunk a melegebb ruhadarabok és nem győztünk csodálkozni az időjárás ilyen változásán (no, és hálát adni…).  

Így érkeztünk meg a kolostorhoz, ahol Ancilla nővér a tisztaság erényéről beszélt, mondandóját két fiatal beszámolója is erősítette.  Viszonylag rövid út során jutottunk a görög-katolikus parókiára, ahol a lustaságról és a szorgalomról, valamint a munkáról hallhattunk gondolatokat. Időközben ismét nőtt a létszámunk: a továbbiakban kb. 100 fővel jártuk végig a zarándokutat.

Néhány perces gyaloglás után - kis csúszással - érkeztünk a postástelepi karmelita templomhoz, ahol Molnárné Éva elmélkedett az önfegyelemről, a lelkierőről és az akaratról. Ebédszünetben a postási hívek vendégszeretetét élveztük, s testileg és lelkileg megerősödve indultunk tovább az Érdligeti templom felé.

Itt Maklári István atya idézte fel Kaszap István emlékét - az alázatról és a szenvedésről beszélt.

Utunk utolsó állomása ezúttal az újvárosi Jézus Szíve templom volt, ami tele is lett a zarándokokkal. Ferenc atya itt összegezte mindazt, amit az egyes állomásokon Kaszap István életéről megismerhettünk. Hálát adva a jó időért, a kapott gondolatokért és kegyelmekért jólesően elfáradva búcsúztunk egymástól.

Frank Tibor és Frank Tiborné

 


 

Kapcsolódó oldal: a zarándoklat honlapja: www.erdirozsafuzer.hu 

Korábbi évek beszámolói:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk