Egymillió gyermek imájához csatlakoztak a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola tanulói - beszámoló

| 2018. 10. 18.

 

 

 

Egymillió gyermek imájához csatlakoztak a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola tanulói

2018.10.18. – 2005 óta egy Dél-Amerikából induló kezdeményezésre, a világ minden táján együtt imádkozza a rózsafüzért egymillió gyermek, a világ egységéért és a békéért. A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola tanulói is csatlakoztak az október 18-án, azonos időpontban kezdődő imádsághoz, Ugrits Tamás püspöki biztos vezetésével.

A Szent Imre Iskolások nemcsak ezen a napon mondják el a rózsafűzért csatlakozva az egész világot átölelő imalánchoz. A felső tagozatosok minden pénteken imádkoznak a kápolnában, és egy 70 tagú rózsafűzércsoport is imádkozik a családokért, a békéért. A gyermekek így megismerik a közös ima erejét, megtapasztalják az összetartozást, amely a helyi egyházban és a világban így megvalósul.

A Szentatya idén úgy határozott, hogy minden hívőt arra hív az egész világon, hogy októberben, Mária hónapjában, imádkozza el mindennap a rózsafüzért; így kapcsolódjunk össze egy közösségben és bűnbánatban, mint Isten népe, amely Isten Szent Anyját és Szent Mihály arkangyalt kéri, óvja meg a világot és az Egyházat minden rossztól.

Berta Kata
Fényképeket készítette: Nagy Anikó
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk