Beszámoló az Öreghegyi Karitász tábor tapasztalatairól - beszámoló

2018. 08. 07. | 2018. 08. 09.

Beszámoló az Öreghegyi Karitász tábor tapasztalatairól

2018.08.07. - Karitász csoporttagként vettem részt a tábor egyhetes programjában, ami immár 17. alkalommal került megrendezésre.

Családias és szeretettel teli hangulattal, megterített asztallal fogadták az érkező gyermekeket az önkéntes kollégák minden reggel.

Rendkívül szervezetten és gördülékenyen folytak a programok. Az első napon elkezdődtek a kézműves foglalkozások és a drámapedagógiai órák.

A harmadik csoportnak a plébánia udvarán készültünk programokkal, amit sajnos az első napon az eső elmosott. Ugyanakkor a hét többi napján a cserkészekkel közösen sok játékot tudtak a gyerekek kipróbálni. A körforgós rendszerben mindenki sorra került a foglalkozásokon.

A kézműves programokat az évek óta visszatérő óvónő, Khiesz Éva rengeteg segítséggel és kitartó figyelemmel kísérte. Minden gyermek készíthetett otthonra valamilyen ajándékot, kinek melyik anyag tetszett jobban. Ebben az évben az agyagozás volt a legkedveltebb. Ezenkívül lehetőségük volt a gyerekeknek kipróbálni az álomfogó készítését, fonalból polip és papírcsíkokból papírkosár is készült. Az arcfestés is népszerű a gyermekek körében, idén egyre többen kérték.

A drámaórák játékosan és mindig a korosztály igényeinek megfelelően folytak, a pedagógus Tarné Szabó Magdolna vezetésével.

A tábor pénteki napján kiránduláson vettek részt a gyerekek, ahol a Gemenci erdei kisvasúttal vonatozhattak. A mintegy 2 hektáros, bekerített erdőrészletben gímszarvasokat és vaddisznókat lehetett megfigyelni. Pörbölytől 7 kilométerre, Lassi állomáson a halászati kiállítás mellett pihenőpark, erdei játszótér várta a gyermekeket. A következő megállóhely Malomtelelő volt. A megállótól 200 méterre lévő megfigyelőtoronyból a fokozottan védett, időszakos vízjárású tavon élő vízimadarakat, vagy a mocsárréten tartózkodó vadat leshették meg a lelkes gyermekek.
Bajai kikötőből indulva hajókázással koronázták meg a napot.

A napsütéses idő és a csodálatos táj mindenki szívébe melegséget lopott, ennél szebb befejezést nehezebb lett volna kitalálni.

Minden elismerésem a csoportvezető Kádár Sándornénak, hiszen az ő kitartó és jól szervezett munkája által, a karitász tábor élményekben gazdag és minden résztvevő számára rendkívüli élmény maradhat.

Köszönöm, hogy ismét részem lehetett benne:

Biró Beáta
Karitász munkatárs

A karitász csoport köszönetet mond mindazoknak, akik támogatásukkal lehetővé tették a program megvalósítását.

Székesfehérvár, 2018. 07. 23–27.

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk