Átadásra került a Fatimai Boldogasszony Általános Iskola játszótere - beszámoló

2018. 06. 07. | | 2018. 06. 08.

 

 

Átadásra került a Fatimai Boldogasszony Általános Iskola játszótere

2018. június 7. - Nagy naphoz érkeztünk ma tanulóink, de az egész település életében is: átadásra került a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő, EU-tanúsítványokkal rendelkező játszóterünk.

Külön öröm volt számunkra. hogy fenntartónk, Spányi Antal püspök atya is részt tudott venni számos elfoglaltsága mellett az átadáson, hiszen a Székesfehérvári Egyházmegyének köszönhetjük, hogy 12.000.000 Ft-ból nemcsak játékokat kapott több évtized után az iskola (és a település), hanem ez a különleges gumiborítás és a kivitelező Placcs Kft. szakembereinek kreativitása lehetővé tette az egyedi megvalósítást.

Átadónkon köszönetet mondtunk Istennek és égi édesanyánknak a Boldogasszony anyánk eléneklésével. Ezt követően jelképes ajándékkal köszöntük meg püspök atya irántunk tanúsított jóindulatát, de köszönetet mondtunk Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató atyának, Varga Gábor országgyűlési képviselő úrnak, Husvéth Imre polgármester úrnak és Csalovszkiné Mezei Zsuzsanna jegyző asszonynak, akik szintén sokat tettek/tesznek iskolánkért. Helter István atya, iskolánk püspöki biztosa köszöntőjében kiemelte, hogy a legnagyobb köszönet Istennek jár. Méltatta a játszótér, így a játék nevelő hatását, s biztatta a gyerekeket, hogy használják jó sokáig a játékokat, s a 8. osztályosok is látogassanak vissza majd ballagás után is.

Fekete Gábor, a Placcs Kft. igazgatója elmondta, hogy nem egy sablon játszóteret kívántak építeni, hanem igyekeztek figyelembe venni a nevelőtestület elképzeléseit is a megvalósítás során. Így lett a játszótér egyedi az akadálypályával, a kültéri malommal és sakkal, s a kereszténységünket kifejező halacskákkal. Kiemelte a helyiek, különösen Nagy Ferenc társadalmi munkáját, amit a játszótér érdekében végeztek. Ismertette a gyerekekkel a legfontosabb használati szabályokat is.

Kiss Attila igazgató az összefogás és a szeretet erejét emelte ki. Ha hiszünk egy cél elérésében, s ezért képesek vagyunk összefogni, magunkénak érezzük, amiért dolgozunk, akkor kis településeken is valósulhatnak meg nagy dolgok. Lényeges, hogy a játszótér szeretetben épült meg, mivel a szereteten át jutunk el Istenhez is, mivel Isten is maga a szeretet. "Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten, és a szeretete tökéletes lesz bennünk" - idézte János apostol levelét.

Spányi Antal püspök atya elmondta, hogy régebben is szívesen jött mindig Alsószentivánra, akkor még elsősorban a kegyhely miatt. Szeptember óta azonban még szívesebben jön, hiszen katolikus szellemű iskolája van a településnek. Kiemelte ő is az itt tapasztalt összetartás fontosságát. Püspök atya még ajándékkal is kedveskedett a tanulóknak: labdákat és karikákat adott át, ami nálunk a napköziben mindig fogyóeszköz. Természetesen ezeket is felavatták a diákok.

Püspök atya ezt követően megáldotta a játszóteret, amit a tanulók örömmel vettek birtokba.

Még egyszer köszönjük mindenkinek, hogy ez a szép játszótér megépülhetett! Vigyázzunk rá sokáig!

Kiss Attila, igazgató
Fényképeket készítette Boros Tamás

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk