Adventi nyitott templom

2017. 12. 16. | | 2017. 11. 27.

 

 

 
„Nyitott templom” a Fő utcán

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is három adventi szombaton szervezzük meg a Ciszterci templomban a „Nyitott templom” lehetőségét; minden alkalommal 3-tól fél6-ig. Az ide látogatók 4-re átsétálhatnak a pár percre lévő Adventi Udvar-beli püspöki, műsoros gyertyagyújtásra, majd visszatérhetnek, akik pedig oda érkeznek először, utána szeretettel várjuk őket. Az alkalmak részletes programja lentebb olvasható.

December 2-án és december 9-én kinyitjuk a Ciszterci (Nepomuki Szent János Nagyboldogasszony) templom kapuját délután 3 órától fél 6-ig.

Minden héten más és más kreatív kézműves foglalkozásokkal készülünk. Megismerkedhetnek a hit, remény, szeretet jelképeivel. Minden alkalommal játékos keresésre hívjuk a látogatókat. Megismerhetjük Jézus életét a templomi illusztrációk segítségével, példaképeinket, pártfogóinkat, a szentek életpéldáját. Törekszünk az együtt töltött időt értékes lelki-szellemi útravalókkal megtölteni, illetve a kedves testvérek részesedhetnek a templom sugallta békéből és istenközeliségből. Minden alkalommal minden résztvevő mécsest gyújthat, és imaszándékaikkal együtt elhelyezheti azt az oltárnál. Itt vehetnek a hetente változó igékből, gondolatokból - pápáktól, püspököktől, papoktól, illetve - szentektől és híres emberektől. A házaspároknak vicces-aranyos (szórakoztató) nyomtatványokkal készülünk, a gyereknevelésről, házaspárok tízparancsolatáról. A bocsánatkérés lehetőségeiről, a szeretet nyelv adományáról beszélgetünk. Katolikus testvéreinknek lehetőségük lesz elvégezni a szentgyónásukat és szentségimádáson is részt vehetnek az első két szombaton. Az elcsendesedésnek külön meghitt helyett biztosítunk. Töltsünk egy kis időt együtt, Isten érkezése, várakozása közben!

December 16-án a 3-tól fél 6-ig tartó „Nyitott templom” programon túl, a „Csillagfény” pályázatunk eredményeként, önkormányzati támogatással a Szent Candid alapítványon keresztül, a liturgikus programok folytatódnak:

- délelőtt 10 órától a Szent Candid vértanú sírjánál, majd gyermekcsoporttal a Romkertben gyertyagyújtásra kerül sor.
- délben szentmise, majd délután zenei áhítat lesz.

Mentálhigiénés szakember szolgálja a kapcsolódó betérőket.

A szív melege, példaképeink gondolatai fényezik a délutánt.  Édességgel, játékos feladványokkal tesszük emlékezetessé advent 3. szombatját.
A léleképítés 10 órától 17 óráig tart.

Szeretettel várjuk a betérőket!
Brückner Ákos Előd atya, az adventi templomok szervezői, az Egyházközösség Képviselő Testülete, közösségei, Szent Candid Alapítványa és az együttműködő Keresztény Értelmiségiek Székesfehérvári Csoportja.

Támogatóink: Székesfehérvári Egyházmegye, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nagyboldogasszony - Nepomuki Szent János plébánia.

Szervezők nevében: Németh Gertrúd 

Korábbi évek beszámolói:


Képtár


< 2018. július >
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye 2005-2015

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk