Adventi készülődés a városban - sajtótájékoztató - beszámoló

2015. 11. 20. | | 2015. 11. 22.

 

 

2015.11.20. - A Székesfehérvári Egyházmegye és Székesfehérvár városa közösen ajándékozzák meg adventi programokkal a Fehérváriakat és a városba látogatókat az adventi időszakban.

A város főterén a sajtó nyilvánossága előtt mutatták be az Püspökség Adventi Udvari és az önkormányzat Fehérvári Karácsony elnevezésű eseményeit.

A programot beharangozó sajtótájékoztatón Spányi Antal megyés püspök elmondta: „Sok ember vágyik arra, hogy a karácsony ne csak egy „jó program” legyen, hanem valóban Isten Fia születésének ünnepe, a családi szeretet megtapasztalása. „Szeretnénk ezért mindenki számára valódi karácsonyváró lelkületet teremteni, rendezvényeink segítségével, hogy belső békénk megteremtésével, lelkünkben is felkészülhessünk az év legszentebb ünnepére. „

„A városnak fontos, hogy közösségi élménnyé tegye az adventi időszakot. Minden adott lesz ahhoz a városban, hogy a családok, barátok megállhassanak, beszélgessenek, és lélekben fel tudjanak készülni karácsonyra. ... Ha ez így lesz, akkor van értelme annak a sok-sok külsőségnek, amik várnak minket a belvárosban.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Új ünnepi fények, különleges városi díszek, színes programkínálat és összefogás – ez jellemzi 2015-ben a fehérvári ünnepvárást. Az idei évben a sokrétű programok mellett a megújuló adventi fények és térinstallációk teszik még hangulatosabbá az adventi időszakot a Belvárosban emelte ki a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai igazgatója, Benkő-Igaz Krisztina a sajtótájékoztatón.

A Püspöki Palota kertjében november 28-án, szombaton 10 órakor nyitják meg a hagyományos „Adventi udvar”-t, ahol továbbra is szeretnének az egyének és családok számára a világtól eltérő csendes, békés, imádságos légkört teremteni, karácsony ünnepére készülő programokkal. A látogatás során igényes kézműves tárgyakat lehet vásárolni ajándékba és jótékonysági céllal. Folytatódik az egymillió csillag a szegényekért karitász akció. A hagyományos szombat délután, 4 órakör kezdődő gyertyagyújtás keretében megáldják a családok adventi gyertyáját, a családok adventi koszorúját az első alkalmon. „Az udvaron nemcsak lelkünkben, hanem „lábunkkal végigjárható” „adventi lelki út” is várja a betérőket. Az ember nagyságú bábukkal elkészített betlehemhez vezető úton, jókívánság kártyákat helyeznek el, a családok Adventi naptárt, Családi Imafüzetet, karácsonyváró kifestőt kapnak ajándékba, hogy a Megváltó születésének ünnepére, meghittebben készülődjenek kicsik és nagyok egyaránt.” Újra lesznek karácsonyi fényüzenetek a székesfehérvári Püspöki Palota homlokzatán is. 2015. december 20-án 18 óra és 22 óra között lehetőséget biztosítanak karácsonyi jókívánságok, üzenetek megjelenítésére.


BPK
Fényképeket készítette Simon Erika
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

Kapcsolódó cikk: szekesfehervar.hu

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk