Az „Örömhír rádiója” Székesfehérváron - beszámoló

2005. 09. 27. |

 

"Örömhír mindenkinek!” - „Küldetésben…”

címmel mutatkozott be városunkban a Magyar Katolikus Rádió.

A Szent István Művelődési Ház nagytermében „telt házzal” várták a székesfehérváriak a rádió munkatársait és műsoraik gyakori művészvendégeit.

Nagy sikert aratott a rádió országos körútjának első, bemutatkozó műsora, amelyben a magyar irodalom legszebb verseiből hallhattunk válogatást. Elhangzott pl. a Halotti beszéd, Balassi Bálint: Kegyelmes Isten, Arany János: Szent László, Reményik Sándor: Ige, Babits Mihály: Mint különös hírmondó, Ady Endre: Az Úr érkezése, Jékely Zoltán: A marosszentimrei templom, József Attila: Nem emel föl, Radnóti Miklós: Nem tudhatom, Ady: Intés az őrzőkhöz című verse. Természetesen a fehérváriaknak Prohászka Ottokár püspöktől is idéztek a művészek. Ismert dallamok is felcsendültek, pl. Liszt Ferenc: Szerelmi álmok, Bach-Gounod: Áve Mária, Puccini: Tosca imája, vagy csángó népdalok, amelyeket szívesen hallgatott a közönség.

Az est végén - Bolla Milán hegedűművész, zenei szerkesztő, Hegedűs Endre Liszt-díjas zongoraművész, Hegyesi Andrea hírszerkesztő, műsorvezető, Laczó Zoltán zeneszerző, zenei szerkesztő, Lázár Csaba színművész, vezető bemondó, Rohonyi Anikó, a Magyar Állami Operaház magánénekese, zenei szerkesztő, Sudár Annamária előadóművész, Szabó András előadóművész, szerkesztő-műsorvezető, Szabó Ágnes népdalénekes, zenei szerkesztő Zimányi Ágnes teológus, szerkesztő - beszéltek a rádióban végzett mindennapi munkájukról.

A közönségtalálkozó előtt rövid bemutatkozó látogatásokat tettek a székesfehérvári médiumokban Spányi Antal megyés püspök a rádió vezérigazgatója, helyettese Juhász Judit és Nagy Gáspár Kossuth-díjas költő a Kulturális Szerkesztőség vezetője. A rádiókban, szerkesztőségekben illetve a helyi tv-ben készült riportok, felvételek által nemcsak az est résztvevőinek, hanem az „Örömhír mindenkinek”szólt.

 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk