A móri Szent Erzsébet Iskola születésnapja - beszámoló

2010. 11. 19. |

 

Nívós rendezvénysorozattal ünnepelte meg névadójának-védőszentjének ünnepén Móron a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola közössége az intézmény 20 éves születésnapját. A két évtizeddel ezelőtt, 1990. július 15-én kelt Alapító okirat alapján kezdte meg működését a Székesfehérvári Egyházmegyében a rendszerváltás után elsőként alapított nevelési-oktatási intézmény, újjáélesztve a Móron 1774-ig visszavezethető katolikus oktatás hagyományait.

Az ünnepi események első rendezvénye volt dr. Jelenits István piarista szerzetes-tanár, teológus, író előadása, mely: „A család és az iskola szerepe a gyermekek nevelésében” címet viselte. Az est során a jelenlévők elvi és gyakorlati tanácsokat kaptak a gyermekek neveléséhez, az előadó hosszú életútjának tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal.

A rendezvények sorát a Szent Erzsébet-napi szentmise és ünnepség követte. A szentmisét Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató atya mutatta be, aki szentbeszédében ismét példaként állította az iskola ifjúsága elé Árpád-házi Szent Erzsébetet. A szentmisét követő templomi ünnepségen Kovács Béla igazgató mondott köszönetet az iskola alapítóinak, az intézmény mostani támogatóinak, az iskolát választó szülőknek és pedagógus kollégáinak.

Ezt követően Fenyves Péter, Mór város polgármestere méltatta a Szent Erzsébet Iskolában folyó munkát, és emléklapot nyújtott át az iskola igazgatójának.

Az elsősök műsorát és avatásukat követően, a szavalatok meghallgatása után került sor a diákoknak megítélt Erzsébet-díjak és könyvjutalmak átadására. Az elismeréseket Turczer Géza, a Móri Katolikus Iskola Alapítvány elnöke adta át.

Ugyancsak Erzsébet-napon a diákok számára tanáraik kézműves-foglalkozásokat, csapatversenyeket, kosárlabda vetélkedőt szerveztek, még emlékezetesebbé téve számukra a 20 éves évfordulót. A vetélkedő során a diákok az iskolaépületből is kilépve, a városban található katolikus egyházi épületekben is teljesítettek versenyfeladatokat.

Az események sorát ünnepi hangverseny is színesítette: Pitti Katalin operaénekes és Tóka Szabolcs orgonaművész adott koncertet a Magyar-templomban. A művészek előtt fellépett az iskola alsós tanulóiból alakult „Kicsinyek kórusa” énekkar is.

A rendezvények sorát az egyházmegyei, városi iskolákból és a Felvidékről érkezett versenyzők részvételével rendezett tanulmányi verseny zárta. Ezen a megmérettetésen az alsós tanulók mesemondásban, a felsős tanulók pedig természetvédelmi témában mérhették össze tudásukat. A versenyről és az eredményekről lehet bővebben olvasni ITT >>

 

Kovács Béla
igazgató

 

 

Képtár


< 2024. április >
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

 

 


 

 



 


 

 


  




 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk