A Hitünk és Életünk adása a Fehérvár Televízióban

2018. 04. 04. | | 2018. 03. 28.

 

 

2018.04.01. - Vallási magazinunk húsvéti, ünnepi számában Székesfehérvári lelkipásztorok gondolatait halljuk arról, hogy a feltámadt Jézus valósága miként kíséri végig életünket. Nem az a kérdés, hogy van-e feltámadás, hanem az, hogy milyen életre támad fel az ember. Mivel Isten szabadnak teremtett bennünket, voltaképpen arra támadunk fel, amit ebben a világban elkészítettünk magunknak.

Révész Lajos baptista lelkész
Az evangéliumok nem írják le pontosan hogyan zajlott a feltámadás, de tudósítanak arról, milyen hatással volt a feltámadt Krisztussal való találkozás a tanúkra. Jézus halálában és feltámadásában új utat nyitott életünknek.

Bencze András evangélikus püspökhelyettes
A húsvét lényege a názáreti Jézus feltámadása. Ezt sokan szkeptikusan fogadják és számos tudományos elmélet él arról, hogy nem is történt meg. A források azonban beszédesek, történeti szempontból is bizonyítható Jézus mennybemenetele.

Berze János református lelkész
A feltámadás, az örök élet nem érdem, hanem tény. Mindenki feltámad, az is, akinek ez életében nem jutott eszébe. Aki megfogant, fel is támad.

Spányi Antal megyéspüspök
Az apostolok és az Egyház biztos jeleket kaptak, melyek elvezették őket a feltámadás hitéhez. Ilyen jelek: az üres sír, az angyali jelenés, amely tudtukra adja, hogy az élőt ne keressék a holtak között és végül a legerősebb jelek a megjelenések, amelyek egészen átalakították az apostolok magatartását.

Berta Kata
Videó: Somogyi Tamás
A Hitünk és Életünk műsora adására 2018. április 1-jén vasárnap kerül sor, az ismétlést pedig április 4-én is láthatják a Fehérvár Televízió adásában.

 

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk